Fredrik Liverstam, HBK:s tidigare lagkapten, kommer den här säsongen att spela i division 2.
Fredrik Liverstam, HBK:s tidigare lagkapten, kommer den här säsongen att spela i division 2. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Förre HBK-kaptenen klar för division 2: ”Ska bli riktigt kul”

En av BK Astrios konkurrenter förstärker inför seriestarten. Den förre HBK-kaptenen Fredrik Liverstam är klar för Eskilsminne - som tränas av Patrik Ingelsten.

ANNONS
|

Det blev inget kontrakt med allsvenska Sirius.

I stället för ett steg upp i seriepyramiden tar Fredrik Liverstam, 34, två steg ner när han skriver på för Eskilsminne i division 2 västra Götaland.

Där kommer den förre HBK-kaptenen, som lämnade Trelleborgs FF i Superettan efter förra säsongen, bland annat att ställas mot BK Astrio.

– Jag och Eskils har ju känt på varandra en dryg veckas tid nu med träning och en träningsmatch. Men nu är kontraktet påskrivet och det ska bli riktigt kul att vara med på Eskils resa, säger Fredrik Liverstam till Eskilsminnes hemsida.

– Visserligen är detta ett steg ner till division 2 men det känns som division 1 definitivt är inom räckhåll. Klubben befinner sig redan där organisationsmässigt.

ANNONS

Eskilsminne tränas sedan säsongen 2021 av Patrik Ingelsten, med ett förflutet i såväl HBK som Halmia.

– Jag tycker Eskils har ett mycket intressant lag. Redan i fjol visade man – framförallt på hösten – vilket bra lag man var. Jag tycker det finns goda förutsättningar för ytterligare utveckling. Jag hoppas kunna komma in med lite rutin och erfarenhet bland de unga killarna.

Fredrik Liverstam har gjort 124 allsvenska matcher i sin karriär och spelat för Helsingborgs IF och Trelleborgs FF efter att han lämnade HBK 2017.

LÄS MER:Positivt formbesked för Astrio – HBK-backen gjorde comeback

LÄS MER:Att bygga nytt år efter år – Astrios och LFK:s öde

ANNONS