Noel Törnqvist. Arkivbild.
Noel Törnqvist. Arkivbild. Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Förra HBK-löftet kvar hos allsvenska laget till 2026

Noel Törnqvist, 20, har ännu inte fått göra allsvensk debut för Mjällby AIF. Men Blekingeklubben tror starkt på den förre Halmia- och HBK-målvakten – och har förlängt hans kontrakt till och med 2026.

ANNONS
|

– Noel har alla de egenskaper som krävs för att bli en riktigt bra fotbollsmålvakt på seniornivå, säger Mjällbys sportchef Hasse Larsson till föreningens hemsida.

Noel Törnqvist spelade ungdomsfotboll i Snöstorp Nyhem och Halmstads BK, men fick sitt A-lagsgenombrott i Halmia som 17-åring 2019.

Inför 2020 snappades han upp av Mjällby. Han har fortfarande inte fått spela allsvenskt för Blekingeklubben, men har fått smaka på elitfotboll under en låneperiod hos AFC Eskilstuna i Superettan i fjol.

På hans meritlista finns även uttagningar till U21- och P19-landslagen.

Noel Törnqvists nuvarande kontrakt med Mjällby sträckte sig över 2023. Men på söndagen meddelade klubben att det har förlängts med ytterligare tre år.

ANNONS

– Han har sedan han anslöt till klubben imponerat med sin personlighet och vilja att varje dag utvecklas, men även genom att alltid stötta och uppmuntra andra att bli bättre. En spelare vi tror väldigt mycket på i framtiden och därför känns det oerhört glädjande att vi är överens om ett nytt avtal, säger Hasse Larsson.

Mjällby spelar på söndagen borta mot IFK Göteborg i Allsvenskan.

LÄS MER:Ex-HBK:aren lånas ut – då är han spelklar för nya laget

ANNONS