Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Karl-Johan Johnsson och FC Köpenhamnsspelarna jublar efter bortasegern mot Celtic och avancemanget i Europa League på torsdagskvällen. Bild: LEE SMITH
Karl-Johan Johnsson och FC Köpenhamnsspelarna jublar efter bortasegern mot Celtic och avancemanget i Europa League på torsdagskvällen. Bild: LEE SMITH

Ex-HBK:arens makalösa räddning i Europa League-skrällen

Den förre HBK-målvakten Karl-Johan Johnsson var en av stora hjältarna när FC Köpenhamn slog ut skotska Celtic på bortaplan i Europa League.
Med 20 minuter kvar stod Johnsson för en makalös räddning liggandes på ett närskott.
– Det är de här matcherna man lever för, säger Karl-Johan Johnsson till danska nyhetsbyrån Ritzau.

FC Köpenhamn är vidare i Europa League efter en 3–1-seger borta mot skotska storlaget Celtic på torsdagskvällen.

En av FCK:s stora hjältar var den förre HBK-målvakten Karl-Johan Johnsson - som inför matchen hyllades av lagets tränare Ståle Solbakken som FCK:s bästa spelare den här säsongen.

Det berömmet motiverade Johnsson i matchen där FC Köpenhamn tog ledningen i den 51:a minuten genom Michael Santos. Celtic pressade därefter hårt för en kvittering och inhopparen Leigh Griffiths fick en jättechans att sätta 1–1 från nära håll efter ordentligt oreda i FCK-försvaret i den 70:e minuten. Men Johnsson fick – liggandes – upp en hand och räddade.

Celtic kvitterade ändå till 1–1 på straff i den 83:e minuten vilket hade tagit matchen till förlängning, men med två snabba mål i den 85:e och 88:e minuten chockade FCK hemmafansen och säkrade en plats i åttondelsfinalerna.

– Det är deras hemmaplan och det var fullt på stadion så jag förväntade mig också att de skulle ta kontrollen efter att de kvitterat, men de satsade lite för offensivt för att göra ett mål till och det gav oss lite utrymme och vi gjorde mål på de chanserna vi fick, säger Karl-Johan Johnsson till Ekstrabladet.

Större än att slå PSG för Johnsson

Till nyhetsbyrån Ritzau jämför Johnsson segern med när han var med och slog stjärnbygget Paris Saint-Germain.

– Det är de här matcherna man lever för. Jag är riktigt motiverad och vill verkligen vinna och nu är jag inne i ett bra flow och lyckas med mina saker, säger Karl-Johan Johnsson.

– Det här segern är bland de största jag upplevt. Jag har slagit PSG, men det här är Europa League och vi går vidare till åttondelsfinalen så det är toppen.

Åttondelsfinalerna lottas under fredagen.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!