Ex-HBK:aren slutar tvärt – för att bli chef i krisklubben

Junes Barny, 32, har spelat sin sista fotbollsmatch. Den förre HBK-mittfältaren avslutar karriären omedelbart – för att i stället blir sportchef hos bottenstridande Jönköpings Södra i Superettan.

ANNONS
|

– Från min sida har de här tankarna funnits där ett tag. Efter att det blev officiellt att jag skulle ta över som sportchef när karriären väl var över så har det funnits med mig i bakhuvudet hela tiden. Att det blev direkt efter matchen mot Dalkurd var inte planerat, men när jag kom hem efter matchen kände jag att jag kommer att ha större inverkan på laget i den här rollen, säger Junes Barny till Jönköpings-Posten.

Junes Barny, som spelade för Halmstads BK 2015–16 och senare bland annat har varit allsvensk i IFK Göteborg och Varbergs Bois, har startat 14 av Jönköpings Södras 15 matcher i Superettan i år.

ANNONS

Men resultaten har inte gått Smålandslagets väg utan man ligger trea från slutet i tabellen, på en av de negativa kvalplatserna, med bara tre segrar så här långt.

Helgens 0–1-förlust hemma mot Dalkurd var det nionde nederlaget för året.

Nu lägger Junes Barny skorna på hyllan för att i stället bli sportchef. En av hans första uppgifter kan bli att hitta en ersättare till sig själv.

– På kort och lång sikt tror jag att jag har bättre inverkan på laget vid sidan av planen, inte minst i det läge klubben är i nu, säger han till Jönköpings-Posten.

LÄS MER:Hellre jagad av vargar än att vara en av vargarna, HBK!

LÄS MER:Baffoe avgjorde seriefinalen: ”Skönt med sena mål”

ANNONS