Amir Al-Ammari lånas ut till Mjällby AIF. Arkivbild.
Amir Al-Ammari lånas ut till Mjällby AIF. Arkivbild. Bild: EMMA WALLSKOG

Ex-HBK:aren lånas ut – då är han spelklar för nya laget

Han gjorde succé i Halmstads BK i fjol – men har haft det tuffare i IFK Göteborg i år. Nu lånas irakiske landslagsmittfältaren Amir Al-Ammari, 24, ut till allsvenska rivalen Mjällby AIF. Avtalet sträcker sig säsongen ut.

ANNONS
|

– En spelare vi såklart haft ögonen på under en längre tid, främst genom hans prestationer på planen när vi möts genom åren. Amir har även haft Andreas Brännström som tränare tidigare vilket gör att vi verkligen vet vilken spelare och människa vi får, säger Mjällbys sportchef Hasse Larsson till föreningens hemsida.

Amir Al-Ammari anslöt sent till Halmstads BK från Jönköpings Södra i fjol, men var ett av de stora utropstecknen under en annars dyster HBK-säsong som slutade med nedflyttning tillbaka till Superettan.

Han köptes av IFK Göteborg i januari i år, men har haft svårt att få speltid i ”Blåvitt” utan har fått nöja sig med tre matcher från start och åtta inhopp.

ANNONS

Nu lånar Göteborg ut Al-Ammari till Mjällby säsongen ut.

– Med nuvarande konkurrenssituation ser vi det som det bästa för Amirs utveckling. Vi har haft en god dialog med Mjällby och förväntar oss att han kommer att få så mycket speltid som möjligt där, säger IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre till föreningens hemsida.

Mjällby och IFK Göteborg möts i Allsvenskan på söndagen, men Al-Ammari kommer inte att medverka i matchen för något av lagen. Lånet till Mjällby träder formellt i kraft på måndag.

I Mjällby blir han lagkamrat med annan tidigare HBK-profil, Rasmus Wiedesheim-Paul, som är utlånad till Blekingeklubben från norska Rosenborg säsongen ut.

LÄS MER:Efter cancerkampen – förre HBK:aren åter i Allsvenskan

LÄS MER:Uppgifter: Så mycket kostade Al-Ammari

ANNONS