Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Övertygande provträning. Holländaren Andre Ntambue imponerade så mycket på träningen att HBK-tränaren Janne Jönsson vill se mer av den 24-årige anfallaren/yttermittfältaren.

En holländsk joker testas av HBK

Fostrad i Feyenoord och ADO den Haag och senast i belgiska SK Deinze kom den 24-årige holländaren Andre Ntambue helt förutsättningslöst till Halmstads BK:s träning för att få visa upp sig. Han gjorde det så bra att tränaren Janne Jönsson vill se mer.

– Ja, speed och målfarlighet gör ingenting. Så han får chansen på torsdagsträningen också och eventuellt mot Öster på fredag för att kunna studera honom i match, säger Janne.

Då hade den rappe anfallaren och yttermittfältaren visat både snabbhet och distinkta avslut där han avslutade träningspasset med att i matchspelet rycka sig fri och utanför straffområdet dundra upp bollen i Isak Petterssons vänstra kryss.

– Jag är väl snabb och teknisk och bra i en-mot-en-situationer – det som väl är typiskt för den holländska skolan, beskriver Andre sig själv.

Född i Kinshasa kom han som liten till Holland och Rotterdam där han fotbollsfostrades i Feyenoord. Men som 16-åring tog han klivet över till en annan klubb i Eredivisie, ADO den Haag där han dock aldrig lyckades ta en ordinarie plats.

I stället blev det Belgien och Diegem Sport och ett kort gästspel i Ceahlaul Piatra Neamt i den rumänska högstaligan. Andre återvände dock till Belgien där det på grund av skadeproblem mest blev spel i amatörligorna med Geants Athois, FC Gullegem och senast SK Deinze, där han bröt kontraktet så sent som för en vecka sedan för att få en riktig omstart på karriären.

– Jag har haft en meniskskada, där jag inte ville riskera att slå upp skadan om jag började för tidigt så bröt vi kontraktet, förklarar Ntambue.

Med en flickvän som har sökt in på Högskolan i Halmstad hoppas han på en framtid i HBK.

– Jag vet att några Superettanklubbar också har visat intresse, men vill Halmstad ha mig så vill jag hit. Det är en anrik och väldigt professionell klubb med många unga spelare där jag tror att jag skulle kunna nå nästa nivå i min utveckling, säger Andre.

Även om den 24-årige holländaren som Bosman skulle vara en billig affär för HBK är han, med utbildningsbidrag och egen lön, naturligtvis inte gratis.

– Därför måste vi vara noggranna med att plocka in rätt spelare. Jag hade inte ens sett Andre på video så visst var det en liten chansning. Men det han visade är tillräckligt intressant för att studera vidare, påpekar Jönsson.

Om en vecka bär det av till Spanien och träningslägret i Salou söder om Barcelona.

Då vill han ha ledarstaben klar kring laget, där en assisterande tränare till är på ingång medan lösningen på målvaktssidan kan bli att man, som den här veckan, använder sig av målvaktstränaren på ungdomssidan, Dennis Nilsson och då och då plockar in ett mer etablerat namn.

– Så kan det bli, nickar Janne.

På spelarsidan ska en offensiv kraft, upptill Kosuke Kinoshita, och en ytterback stå högst på listan, även om det knappast lär bli till lägret.

– Och då helst med lite rutin, inflikar Janne som också fått klart med en träningsmatch inför premiären i Svenska cupen, Kalmar borta den 14 februari.

Fler lokala sportnyheter hittar du här