Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

En HBK-talang förlänger – en går

Halmstads BK förlänger kontraktet med den 18-årige mittfältstalangen Jonathan Svedberg till och med år 2020. Samtidigt lämnar en annan, Simon Andersson klubben på grund av studier.

– Även om det har varit många spelare in och ännu fler ut så glömmer vi inte grundkonceptet, att bygga laget kring egna talanger och krydda med spetsvärvningar utifrån, förklarar HBK-ordföranden Tony Karlsson.

– Och i Jonathan ser vi en spelare med hög utvecklingspotential, fortsätter han.

Svedberg kom till HBK från BK Astrio 2012 och har vuxit ut till en nyckelspelare i det framgångsrika U21-laget som redan i fjol gjorde A-lagsdebut från start i Superettan (upptill fyra inhopp. I år blev det också allsvensk debut när han kom in som ersättare i premiären hemma mot Östersund, men den allsvenska debuten från start väntar Svedberg fortfarande på.

Samtidigt står det klart att mittbackstalangen Simon Andersson lämnar HBK på grund av studier i Göteborg. Enligt uppgift tränar han redan med Örgryte, men någon övergång är ännu inte aktuell för "Lill-Hacke”.

– Vi har haft en bra dialog med Simon som har kommit in på Handels och självklart vill vi inte stoppa honom. Men vi kommer noga att följa hans utveckling så det är inte alls omöjligt att han återvänder så småningom, säger Karlsson.

HBK väljer också att flytta upp Oscar Peterson till A-truppen – den talangfulle mittfältaren som i våras kom från Malmö FF.

Fler lokala sportnyheter hittar du här