Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyra raka nollor har gjort HBK:s Malkolm Nilsson till en av Superettans hetaste målvakter. Det är över sex timmar sedan han släppte in ett mål senast. På söndag väntar Umeå FC på bortaplan. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv
Fyra raka nollor har gjort HBK:s Malkolm Nilsson till en av Superettans hetaste målvakter. Det är över sex timmar sedan han släppte in ett mål senast. På söndag väntar Umeå FC på bortaplan. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv

Efter succéstarten – HBK vill förlänga med Nilsson Säfqvist

Halmstads BK och målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist har hållit nollan i fyra raka Superettan-matcher.
Nu vill HBK skriva nytt kontrakt med 26-åringen.
– Jag tror att alla vet att här är hemma för mig. Jag är gärna kvar om jag får, säger han själv.

Trelleborgs FF:s Mattias Håkansson gjorde matchens enda mål på HBK efter 74 minuter i Superettan-premiären den 16 juni.

Därefter har Bollklubben och Malkolm Nilsson Säfqvist spelat fotboll i sex timmar och 16 minuter utan att släppa in något mål.

På söndag kan det bli femte raka nollan borta mot Umeå. Senast HBK svarade för en sådan prestation var 2012. Då vaktades den blåsvarta kassen av Karl-Johan Johnsson.

”Gör allt för varandra”

Nu är det Malkolm Nilsson Säfqvist som är nummer ett – och han är självklart helnöjd med säsongsinledningen.

– Det är jätteskönt så klart. Det beror på hårt jobb. Vi gör allt för varandra i 90 minuter och släpper till väldigt lite chanser. Så det är en laginsats som är riktigt bra. Det är klart att det är roligt för egen del också att få visa att man är en bra målvakt, säger han.

Nilsson Säfqvist hyllar den defensiva struktur som managern Magnus Haglund har implementerat sedan han tog över efter Igor Krulj i fjol.

– Magnus och övriga ledarstaben är tydliga med vad vi ska jobba med i försvarsspelet. Jag ska inte säga att det blir enkelt, för vi ska ändå göra det på planen, men det är väldigt tydligt hur vi ska förflytta oss ända uppifrån Rasmus (Wiedesheim-Paul) och (Mikael) Boman och övriga anfallare ned till mig.

”Bland det svåraste som finns”

Samtidigt gör det kompakta uteförsvaret att HBK-keepern ofta tvingas stå sysslolös under långa perioder i matcherna, vilket är en prövning i sig.

– Det är bland det svåraste som finns som målvakt, att du står och är passiv som nu senast i 55 minuter och så är det ett friläge sedan. Och det är ingenting du kan träna dig till, för på träning så är du ju hela tiden aktiv, utan det är matcherna som gör att du får träna på det.

– Det har tagit lite tid att komma in i det och jag tror inte att det är så många som tänker på att det kan vara en aspekt också, att man kanske hamnar snett ibland. Det gäller att vara fokuserad och påkopplad i 90 minuter, säger han.

”Här är hemma för mig”

Malkolm Nilsson Säfqvists treårskontrakt med HBK går ut efter den här säsongen. Han bekräftar för HP att samtal har inletts om att förlänga avtalet.

– Jag vet ju hur situationen är i alla klubbar över allt. Det är svårt ekonomiskt med tanke på pandemin, så jag har all respekt för HBK:s situation. Men jag har en jättebra relation med Magnus och jag tror att alla vet att här är hemma för mig. Jag är gärna kvar här om jag får.

– Man får se lite vad de kan erbjuda också, men samtidigt får man vara ödmjuk att det kanske inte finns så mycket bättre alternativ heller med tanke på pandemin och ekonomin i övriga klubbar, säger han.

Manager Haglund säger så här om kontraktsdiskussionerna med Nilsson Säfqvist:

– Vi har börjat lite grann och vi vet var vi har varandra, Malkolm och vi. Det är klart att alla klubbar vill skapa lite mer överblick innan man tar på sig för stora åtaganden för framtiden. Sedan får vi se när och hur vi landar det, men vi har en ambition att behålla Malkolm.

LÄS MER: Magnus Haglund: ”Det får vi hantera och stoppa”

LÄS MER: Viktiga HBK-duon kunde inte träna på fredagen

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!