Adnan Kojic i Varbergs Bois tröja. Nu är den förre HBK-backen klar för Kalmar FF. Arkivbild.
Adnan Kojic i Varbergs Bois tröja. Nu är den förre HBK-backen klar för Kalmar FF. Arkivbild. Bild: KRISTER ANDERSSON

Efter cancerkampen – förre HBK:aren åter i Allsvenskan

Han vann kampen mot testikelcancern. Nu är Adnan Kojic tillbaka i Allsvenskan. Ytterbacken, som spelade för Halmstads BK 2016–17, är klar för Kalmar FF säsongen ut.

ANNONS
|

– Det känns riktigt bra att komma till Kalmar FF och det har gått väldigt snabbt från att jag hörde om intresset tills att allt blev klart, säger Adnan Kojic till Kalmar FF:s hemsida.

Kojic kommer närmast från IF Sylvia i Ettan Norra.

Det var förra vintern som den nu 26-årige backen drabbades av testikelcancer. Han var tillbaka på fotbollsplanen efter sommaren och tillbringade hösten hos Varbergs Bois, där det dock blev begränsat med speltid i Allsvenskan.

– Jag fick bygga upp mig själv. Samtidigt visste jag att det var en bra trupp, som gick riktigt bra när jag kom. Jag trodde jag skulle komma tillbaka till full fysisk form snabbare, sade han då.

ANNONS

Nu får Kojic en ny chans i storserien hos Kalmar FF, som har haft ont om ytterbackar på sistone med både Lukas Rhöse och Filip Sachpekidis skadade.

– Jag har bra koll på föreningen sedan tidigare eftersom jag var där och tränade en vecka ifjol. Det är en trygghet för mig då jag vet hur allting fungerar och bemötandet under mina dagar där var på topp. Nu vill jag komma in i allt så snabbt som möjligt och hjälpa laget på bästa sätt, säger Adnan Kojic till Kalmar FF:s hemsida.

Kalmar FF ligger sexa efter 13 omgångar i Allsvenskan. Smålandslagets nästa match är borta mot AIK på söndagen.

LÄS MER:Ex-HBK:aren drabbad av testikelcancer: ”Jag blev chockad”

LÄS MER:Ex-HBK:aren lånas ut – då är han spelklar för nya laget

ANNONS