Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/32

Dyrbar straffmiss kostade HBK segern

Varken Sirius, Athletic eller Dalkurd har lyckats slå IFK Värnamo på Finnvedsvallen där här säsongen. Det gjorde inte HBK heller – efter att ha missat straff i den 72:a minuten.

Superettan

IFK Värnamo-Halmstads BK

1–1 (1–1)

– Jag borde ju ha satt den, men han går tidigt. Han hade säkert kollat video och visste att jag slog min förra straff där. Jag funderade på att ändra hörn, men gjorde inte det, berättar Sead Haksabanovic som sköt mot vänsterstolpen, med ställningen 1–1 på resultattavlan.

– Den var ganska hård, men kanske inte längst ut mot kanten och så var den lagom höjd för målvakten, fortsätter 17-åringen som inte gjort mål sedan vårmatchen mot just IFK.

Straffräddningen var Jonathan Rasheeds första i Superettan den här säsongen. Men studerat Seads tidigare straff hade han inte gjort. 

– Nej, jag hade inte sett någon video, jag gick bara på känsla och försökte stå kvar så länge som möjligt. Men när jag väl gick gjorde jag det med 100 procent och det var skönt att få rädda i det läget, kommenterar Rasheed, förra året lagkamrat med Alexander Ruud Tveter i norska Follo.

Tveter var HBK:s bäste spelare för dagen, men han lyckades inte överlista sin forne lagkamrat. Det var dock norrmannen som låg bakom 1–0 i den 16:e minuten.

Tveter ryckte ner mot kortlinjen och lyfte in en precis passning i straffområdet och där högg Fredrik Olsson som en kobra. Vänstervolleyn borrade sig vackert in i närmsta krysset och förkunnade Olssons sjunde seriemål för säsongen.

– Jag får ögonkontakt med Tveter och det är en jättefin framspelning som jag lyckas skjuta in i mål. Vi inledde jättebra och det är synd att vi inte lyckas utnyttja det övertaget. Vi hade mycket boll i dag och det var ett steg framåt. Men det är klart man är besviken, säger Olsson som nu gjort tre mål på två matcher.

Men Olssons lycka på Finnvedsvallen, dit 3088 personer hade tagit sig (gratis inträde som det var), varade inte länge.

Värnamo var sylvasst i sina omställningar och hotade HBK-försvaret flertalet gånger. Främst på högerkanten där Sead Haksabanovic och Adnan Kojic hade stora problem att tygla den kvickfotade ytterbacken Victor Nilsson. 

Det var också Nilsson som i den 19:e minuten kom runt och serverade bollen till en förvånansvärt fristående Pär "PC" Cederqvist som galant kunde dunka in kvitteringen bakom Stojan Lukic. 

Tabellåttan Värnamo hade dessutom bud på 2–1 när Gentrit Citaku, lånet från IFK Norrköping, fick ett gyllene läge på kontring. Men skottet gick tätt utanför. 

I den andra halvleken fortsatte HBK äga boll och i den 70:e minuten borde det kanske ha blivit 2–1 men Alexander Henningsson lyckades inte hålla ner volleyträffen.

Högeryttern från Växjö kompenserade dock med råge genom att fixa straff två minuter senare. Men den blev som bekant resultatlös.

– Vi spelade bättre och borde ha vunnit. Vi spelar ut dem på den sista tredjedelen, men vi sätter inte chanserna, tyckte Haksabanovic som utöver straffen hade ett lågt fräsande skott som dock även det räddades av Rasheed.

I slutminuterna, då spelet böljade fram och tillbaka, var det IFK Värnamo som låg närmast segern. 

Men inbytte Ellis Cullum lyckades inte förvalta sitt friläge, där han tvingades ur vinkel av Stojan Lukic, och Oskar Johansson "duffade" när han skulle avsluta från nära håll minuten senare.

Men att tappa poäng på Finnvedsvallen är ingen skam. Det har nämligen samtliga topp fyra-lag i serien gjort i år. Både Athletic FC och Dalkurd blev dessutom snuvade på samtliga poäng.

– Det var "Hawaii" på slutet och poängen kan visa sig bli en viktig ändå, avslutade Fredrik Olsson.

Fler lokala sportnyheter hittar du här