Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tillbaka i träning. Dusan Djuric (i mitten) såg ut att trivas med Junes Barny, Mohammed Ali Khan, Andreas Bengtsson och Simon Silverholt när Halmstads BK tränade under torsdagen.

Dusan vill tillbaka till Halmstads BK

Dusan Djuric, 31, tränar med Halmstads BK och kan tänka sig en framtid i klubben. – Vi får hoppas att det blir något bra här, säger han.

Dusan Djuric har letat efter en ny klubb sedan hans kontrakt med schweiziska Super League-laget Aarau gick ut i somras.

Mittfältaren, som debuterade i HBK säsongen 2003 och lämnade för FC Zürich 2008, dök plötsligt upp på Halmstad arenas konstgräs i onsdags förmiddag.

Enligt uppgift var det Dusan själv som tog kontakt med HBK och tanken är att han ska träna med Superettanlaget veckan ut.

– Det är lite stelt i kroppen efter gårdagen, men så var det ju ett tag sedan jag körde ett helt fotbollspass. Annars känns det bra – jag är hel och frisk, säger Dusan.

Djuric tränade med HBK redan i augusti förra året, men den tidigare landslagsyttern deklarerade tidigt att hans avsikt var att spela en eller två säsonger till utomlands.

Så blev det inte.

– Jag hade kunnat gå till andra klubbar, men valde att tacka nej eftersom det inte kändes rätt.

– Det som hände då står jag för och ångrar inget fast det inte gick som jag ville. Nu känner jag att jag är en i en fas i livet där jag vill göra något som jag själv verkligen vill.

Då finns HBK med i bilden.

– Jag tänker inte på pengarna. I Sverige är lönerna ganska lika om man undantar Malmö FF och för mig har det alltid varit Halmstad som gällt. Vi får hoppas på att det blir något bra här.

Under hösten och vintern har Dusan tränat på egen hand, men när det internationella transferfönstret stängde den första februari var han fortfarande klubblös.

– Jag flyttade hem till Halmstad i somras och tyckte inte att det var lönt att skaffa en lägenhet för en eller två månader så därför bodde jag hos familjen. Där har jag blivit kvar.

– Sedan har jag tränat, tränat och tränat, mest styrka och löpning. Just nu är jag så trött på Galgberget att jag skulle kunna bränna ner alltihop.

Därför är han glad att få chansen att träna och visa upp sig för HBK.

– Jag har verkligen längtat. Det har varit svårt att inte få spela och jag har saknat träningarna, matcherna, göra mål och lagsammanhållningen.

– Men det finns en del att ta igen. I dag var det första gången på länge som jag spelade elvamanna och jag kom helt i otakt. Jag hade problem med hur jag skulle stå och hur jag skulle springa – det var sånt som satt i ryggmärgen förut när man var inne i det.

Vad tycker du om HBK:s trupp?

– Det är nästan samma lag som då jag var här i somras. Frågar du mig så tycker jag att det här laget är så bra att det är första eller andraplats som gäller för HBK ska bara tillbaka till allsvenskan.

– Om jag spelar här är mitt mål att vinna match efter match och göra det möjligt.

Fler lokala sportnyheter hittar du här