Dusan Djurics glädje över att bli pappa: ”Så fort hon kom ut föll allt på plats”

När dottern Lana skulle födas fick Dusan Djuric skynda sig från Örjans vall till sjukhuset. Nu berättar HBK-stjärnan om glädjen att bli pappa, hur han hedrar minnet av sin egen pappa varje gång han spelar och framtiden i Halmstad.
– Jag vill vara precis som min pappa. Han var alltid där för oss, säger Dusan Djuric.

ANNONS
LocationHalmstad||

Sensommarsolen värmer snabbt upp en annars lite småkylig morgon när HP-sporten tar en promenad med den nyblivne pappan Dusan Djuric.

Det har gått tio dagar sedan HBK-mittfältarens dotter, Lana, föddes och alla som har blivit föräldrar vet att det är mycket att stå i.

– Det har varit väldigt bra. Jag ska inte säga för mycket, men det har varit enklare än jag trodde hittills. Man är mogen för det, säger Dusan Djuric och ler glatt.

I nästa stund erkänner 35-åringen att han har fått hålla en stark fasad utåt.

– Det som har varit mest jobbigt var väntan på att veta att allt är bra. Jag har varit lite orolig fast att jag inte har vågat erkänna det utåt för jag var ju tvungen att vara lite cool för tjejens skull också. Men så fort hon kom ut föll allt på plats.

ANNONS

Lanas födsel var inte utan viss dramatik, i alla fall med HBK-ögon sett.

Födseln var planerad till fredagen den 14 augusti, dagen innan HBK skulle möta Dalkurd i Uppsala i en viktig match i toppstriden i Superettan.

Efter flera samtal med HBK:s tränare Magnus Haglund bestämde sig Dusan Djuric till sist för att inte spela bortamatchen för att inte riskera att missa dotterns födsel.

På tv fick han se lagkamraterna ordna en poäng (1–1) utan honom, men Lana väntade ytterligare en match.

När HBK – med Dusan Djuric tillbaka i startelvan – slog toppkonkurrenten Gif Sundsvall på Örjans vall med 1–0 åkte samtidigt sambon Irma in till sjukhuset.

– Jag gav min telefon till ledarna så att de skulle säga till om något hände, berättar Dusan.

Då hade ni bytt direkt?

– Ja, men tjejen hade inte sagt något. Hon ville att jag skulle försöka spela färdigt.

När Dusan blev utbytt ringde han Irma direkt från omklädningsrummet och fick beskedet att han skulle skynda sig till sjukhuset.

– Hon föddes tio över elva på kvällen. Det har varit en ganska bra vecka överhuvudtaget. Först slog vi Sundsvall, sedan fick vi barn och sedan vann vi över Degerfors. Det var väldigt roligt.

ANNONS

Dusan Djuric beskriver känslan att bli pappa.

– Alla sa till mig att det kommer vara den bästa känslan någonsin, att det kommer slå allt i livet och det stämmer. När hon kom ut, det var mycket känslor.

Djuric hedrar sin pappa varje gång han spelar

Dusan Djuric träffade sin sambo Irma sent på hösten 2017 i Göteborg.

Då bodde hon i Stockholm och därför blev det ett långdistansförhållande inledningsvis.

Är hon intresserad av fotboll så att hon visste vem du var?

– Hon anser sig själv vara en expert, men hon har blivit bättre. Hon gillar att analysera mina matcher, lite på skoj och lite på allvar. Men hon brukar ge mig beröm, skrattar Dusan.

För HBK-mittfältaren har familjen alltid varit en central del i livet.

– Det är därför på ett sätt som jag har väntat så pass länge också på att bli pappa. Jag väntade till jag hittade den rätta och allting stämde. Det var värt att vänta, säger Dusan.

I dag består den närmaste familjen i övrigt av mamma Marija och bröderna Zoran (storebror) och Nikola (lillebror). Dusan hade även en väldigt stark relation till sin pappa Nenad, men han gick bort när Dusan var i 25-årsåldern.

– Det var en tuff period som det är för alla. Det var jobbigt att han gick bort så tidigt, berättar Dusan.

ANNONS

– Jag bodde i Schweiz då och vi kunde inte träffas så ofta heller den sista tiden eftersom jag var utomlands och det kändes inte så bra.

Hur formade det dig att förlora din pappa när du var så ung?

– Jag vet inte, det jag vet är att man förlorade en person som alltid stöttade en, som gav en råd om livet och allt annat. Det var tufft på alla sätt.

– Men man måste vara stark. Livet fortsätter. Fotbollen gick bra då också och det kändes som att jag spelade för honom.

I dag hedrar Dusan Djuric sin pappa varje gång han kliver in på en fotbollsplan.

– Det är därför jag gör korstecknet varje gång jag går in på planen. Det gjorde jag inte innan utan det är för honom.

Hur vill du själv vara som pappa?

– Jag vill bli precis som han. Han ställde alltid upp för oss, körde oss till fotbollsträningar, innebandyträningar, vad vi än gjorde. Han var en jättebra pappa på alla sätt och ställde alltid upp. Han jobbade och satte mat på bordet.

Vill du själv ha en stor familj?

– Jag har alltid tänkt mig att jag ska ha två barn, en flicka och pojke. Jag kan inte se mig själv med fem-sex barn, skrattar Dusan.

ANNONS

Djuric trivs med livet i Halmstad

Dusan Djuric utstrålar harmoni och glädje och det är inte enbart för att han är nybliven pappa.

Han trivs med var han är i livet, tillbaka i Halmstad och HBK.

– Jag är väldigt lycklig här. Jag har alltid velat bo och spela här och är väldigt glad att jag gör det nu. Det är här jag vill fortsätta vara.

Varför har det betytt så mycket för dig att komma tillbaka till Halmstad?

– Det är min hemstad. När jag spelar här spelar jag med hjärtat. Det är svårt att förklara för jag har spelat så bra jag kan i andra klubbar, men här är det något extra. Det hade varit hur stort som helst att gå upp det här året i Allsvenskan. Det tänker jag väldigt mycket på.

Halvvägs in i Superettan ligger HBK på delad serieledning med Degerfors. En seger i måndagens seriefinal och HBK går upp i ensam ledning.

Utgångsläget är med andra ord väldigt bra inför hösten.

– Just nu ser det jättebra ut, men man får absolut inte ta det för givet. Vi ska kämpa som vi har gjort hittills och vara ödmjuka. Det kommer vi längst på.

– Vi spelar kanske inte vår bästa fotboll för vi kan spela lite bättre, men sättet vi kämpar på för varandra är ganska sällsynt tycker jag. Vi kämpar och offrar oss som djur och det är så vi har vunnit en del matcher.

ANNONS

Djuric vill sluta cirkeln med HBK i Allsvenskan

Dusan Djurics nuvarande kontrakt med HBK går ut efter säsongen men han har varit öppen med att han vill fortsätta i HBK.

Han har också börjat prata framtid med HBK:s manager Magnus Haglund.

– Vi är båda positiva, sedan får vi se var det leder, säger Dusan.

Som 35-åring börjar fotbollskarriären ofrånkomligt närma sig slutet, men Dusan Djuric känner att han har ett par bra år till i kroppen.

– Jag vill spela två år till, men jag tror vi får ta ett år i taget. Detta och nästa år känner jag att jag kan prestera som jag gör nu.

Och att spela med HBK i Allsvenskan skulle vara lite som att sluta cirkeln?

– Exakt. Det är därför jag vill ta oss upp. Att spela i Allsvenskan med HBK igen hade varit något. Det är mitt största mål nu.

LÄS MER:HBK-stjärnan ska bli pappa – missar matchen mot Dalkurd

LÄS MER:HBK såg ut som det många tippat - ett lag för toppen

ANNONS