Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tillbaka i HBK. Dusan Djuric tränar återigen med HBK. Frågan är om det, precis som i höstas, stannar vi det den här gången.

Dusan Djuric tränar med HBK – igen

Dusan Djuric är tillbaka i Halmstad. Men precis som förra gången handlar det till en början om träning med HBK för den 31-årige mittfältaren.

– Det är helt förutsättningslöst till en början så vi känner på varandra först. Men senare i veckan ska vi sätta oss ner och ta en första diskussion, säger klubbchefen Fredrik ”Fidde” Andersson.
Det ska ha varit den klubblöse mittfältaren själv som den här gången tog kontakt med HBK efter att det stora transferfönstret stängde i månadsskiftet.
Och nu ska han till att börja med träna med laget veckan ut.
– Vi vill först se hans status med tanke på att det var väldigt länge sedan som han spelade en match och tränade med en klubb, förklarar HBK-tränaren Janne Jönsson.
– Sedan får vi se om vi går vidare för man ska inte övervärdera namnet, men heller inte underskatta det. För visst är Dusan i grunden en väldigt bra fotbollsspelare.
Det var i somras som kontraktet löpte ut med schweiziska FC Aarau och under ett antal veckor, fram till augusti, tränade han då med HBK.
HBK hade då förhoppningar om att Djuric, fostrad i klubben, då skulle återvända hemåt, men han hade samtidigt klargjort att han prioriterade en fortsättning utomlands.
Så blev det nu inte. Och heller inte något annat kontrakt vilket innebar att den 31-årige mittfältaren sedan dess har varit klubblös.
– Fysiskt har han tränat på egen hand så det är väl den fotbollsfysiska biten som det är frågetecken för. Men i höstas när han kom gick det snabbt innan han var nästan ikapp, påpekar Andersson.
”Dolle” debuterade i HBK:s A-lag i april 2003 och hann med drygt 100 matcher innan han 2008 flyttade till FC Zürich.
Efter några succéfyllda säsonger började sedan motgångarna med skadeproblem i franska Valenciennes 2012 och efter att ha blivit utlånad till danska OB var han 2014 tillbaka i den schweiziska ligan och FC Aarau.
Men varken han eller en annan ex-HBK-are, Richard Magyar lyckades rädda klubben från degradering och därmed var det slutspelat i Schweiz för Djuric som även hunnit med åtta A-landskamper och 21 i U21-landslaget.
HBK och Djuric lyckades i höstas varken komma överens om ett kortare eller längre kontrakt.
Men om det skulle bli aktuellt den här gången är Fidde mer hoppfull:
– Ja, eftersom det var han som kom till oss är det väl förhoppningen. Men först ska vi som sagt se hur långt har har till att kunna spela.

Fler lokala sportnyheter hittar du här