Dusan Djuric: ”Nu är HBK tillbaka där vi hör hemma”

Han kom, liksom Andreas ”Ante G” Johansson, inför säsongen 2019 för att ta tillbaka sitt kära Halmstads BK till Allsvenskan igen.
– Och nu är vi tillbaka där klubben hör hemma, konstaterar speldirigenten och veteranen, Dusan Djuric belåtet.

ANNONS
|

Några dagar har hunnit gå sedan avancemanget blev klart i kylan på NP3 arena efter den osannolika 6–0-krossen mot Gif Sundsvall.

– Så det är väl nu som jag har insett att det blir spel i Allsvenskan nästa år, vilket är roligare både för oss spelare, supportrar och klubben.

Jodå, ”Dulle” följer med när han nu förlänger kontraktet med ett år.

– Det är ju här som jag vill spela och bo. Jag trivs fantastiskt bra, både i klubben och stan och nu har man ju rotat sig här, säger Djuric som under året också har blivit stolt pappa till dottern Lana.

ANNONS

HBK-managern Magnus Haglund välkomnar också beslutet:

– Vi är naturligtvis väldigt glada över att han väljer att förlänga. Han har en spelintelligens utöver det vanliga och är en enormt skicklig passningsspelare som också har förmågan att driva upp eller ta ner bolltempot. Dessutom är han vass på fasta situationer, har ett bra distansskott och inte minst – har med årens lopp blev en riktig bollvinnare.

Men efter avstängningen på grund av rasistiska tillmälet mot Umeås Deniz Yaldir, ”jag skulle bara vilja ha det ogjort, men har lagt det bakom mig nu”, och en av de som drabbades av covid-19 har Dusan fått starta på bänken när i stället först Erik Ahlstrand och på sistone Jonathan Svedberg har tagit platsen.

Något som den 36-årige veteranen naturligtvis inte är nöjd med:

– Nej, har aldrig sett mig som någon bänkspelare – oavsett om jag är 18 eller 40 år. Men det är bara att acceptera Magnus val, hjälpa och stötta laget på annat sätt och i stället bli triggad och göra allt för att ta tillbaka platsen i startelvan, slår Djuric fast.

Vad tror du att det här laget kan uträtta i Allsvenskan?

– Om vi fortsätter så här, vara stabila och täta bakåt och vassa framåt, så kan allting hända. Kanske inte att vi ska vinna Allsvenskan direkt, haha, men att vi ska bli ett stabilt och etablerat allsvenskt lag.

ANNONS

HBK 2020 är också en blandning att äldre, erfarna spelare och många unga, lovande talanger.

– Jag tror att det är en bra mix för det behövs både unga och gamla spelare i ett lag. Och där får väl jag, Ante och (Mikael) Boman ta lite av papparollerna, vilket passar mig bra, säger HBK-mittfältaren inför avslutningen av Superettan, där HBK nu går för att vinna serien.

Och där sedan tidigare även lagkaptenen och maestron Andreas ”Ante G” Johansson, 39, har aviserat att han fortsätter.

– Så det är ju skönt, trots att man är 36 år är man ju långt ifrån äldst... skrattar Dusan.

Drygt 17 år och 153 seriematcher har gått sedan hans A-lagsdebut den 7 april mot just Gif Sundsvall. Det var då som han på tilläggstid, 18 år gammal, fick avlösa – just det, Andreas ”Ante G” Johansson, 21.

ANNONS