Ett år till för Dusan Djuric? HBK-mittfältaren känner sig starkare än någonsin.
Ett år till för Dusan Djuric? HBK-mittfältaren känner sig starkare än någonsin. Bild: NICKLAS ELMRIN

Dusan Djuric: ”Det var egentligen bra att få en sån pisslön”

Dusan Djuric är i sitt livs form - fysiskt. Nu berättar HBK-stjärnan om hur den låga lönen han fick vid återkomsten till HBK och tvivlarna hjälpt honom att bli bättre.
– Jag vill inte alltid höra att ”du är bäst” utan ibland vill jag höra att ”du kommer inte hålla”, säger Dusan Djuric.

ANNONS
|

Ännu en januariträning med regn och blåst är avklarad när Dusan Djuric kliver in på Örjans Vall.

Mittfältaren har hunnit bli 35 år, men drivet på planen lyser minst lika starkt som förr om åren.

– Jag vet faktiskt inte vad det är, jag bara älskar fotboll. Det är ganska enkelt för utan motivationen hade jag inte orkat med det här, säger han och pekar ut genom fönstren.

– Men det kommer alltid finnas i en, glöden att vilja vinna, att alltid bli bättre.

Under vinterledigheten har Djuric varit en av spelarna som synts till oftast nere på Örjans Vall där han tränat extra med Simon Bakkioui inför den tekniske mittfältarens sjunde säsong i moderklubben.

ANNONS

– Det var länge sedan jag hade en så hård försäsong, men samtidigt känns det väldigt bra och kommer göra stor nytta för oss senare så jag klagar absolut inte.

Djuric startar mot Tvååker: ”Fått nytändning i HBK”

Djuric vilades mot FC Köpenhamn på grund av en överbelastning, men är startar mot Tvååker (som sänds i HP-TV) på tisdagskvällen. Och han känner sig stark.

– Jag har nog aldrig varit i sån här fysisk form ens när jag var 20–25 år. Det är nu jag tränar som mest egentligen. Jag har tränat bättre och offrat mycket egen tid och det har lönat sig.

Återkomsten till Halmstad har också betytt mycket för mittfältaren.

– För några år sedan trodde jag inte att jag skulle orka så mycket till, men när jag kom tillbaka till Halmstad fick jag en nytändning. Här vill jag verkligen ge allt. Jag vet inte hur jag ska förklara det, men jag vill ge allt för mig själv och laget och man har ändå en del att bidra med. Man hjälper till så gott man kan.

Skrev lågt kontrakt vid återkomsten

Ett tecken på det var kontraktet som Dusan Djuric skrev på när han återvände till HBK. Enligt vad HP-sporten erfar låg månadslönen på 20 000 kronor i månaden – ett av de lägsta Djuric skrivit i hela sin karriär.

ANNONS

– Det var som mitt första A-lagskontrakt ungefär. Det var riktigt dåligt. Men jag bestämde mig för att ta det för jag ville verkligen spela i HBK och ville visa att jag fortfarande var lika bra som tidigare.

– Det var egentligen bra att man fick en sån pisslön och fick höra att man var slut som fotbollsspelare och det ena med det andra. Det gjorde mig bara bra. Det är sånt jag går igång på. Jag vill inte alltid höra att ”du är bäst” utan ibland vill jag höra ”du kommer inte hålla”.

I fjol visade Djuric dock snabbt att han fortfarande är en stor tillgång i HBK och fick också ett nytt kontrakt redan i maj. Det kontraktet löper ut i november, men Dusan Djuric ser just nu inget slut på karriären.

Tvärtom vill han göra säsongen 2020 bättre på alla vis än fjolåret.

– Jag har som målsättning att bli ännu bättre detta året. Jag ska inte sakta ner utan vi ska vinna mer och jag ska spela bättre.

HBK möter division 1-laget Tvååker på tisdag kväll, klockan 19.00. Hallandsposten direktsänder träningsmatchen med start kl. 18.50.

Kommentator: Anders Tornell

Läget i laget: Magnus Haglund har tagit ut samma 21 spelare i truppen som mötte FC Köpenhamn i lördags. Startelvan var inte spikad när detta skrevs, men Dusan Djuric och Malte Påhlsson kommer starta mot Tvååker.

ANNONS