Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: ERIK MÅRTENSSON
Bild: ERIK MÅRTENSSON

Drömmen blev verklighet för Ante G

Uppdraget är slutfört. Drömmen är uppfylld.
Inför 2019 flyttade Andreas ”Ante G” Johansson efter en framgångsera i IFK Norrköping hem till Halmstad för att ta tillbaka sitt kära HBK till Allsvenskan.

– Jag är bara så otroligt glad! strålar den 38-årige lagkaptenen och försvarsklippan när han efter sång och dans i omklädningsrummet och intervjuer förbereder sig för hemresan.

– Som grabb växte man upp och drömde om att spela i HBK och nu står man här och har tagit tillbaka klubben i Allsvenskan, även om det dröjde ett år extra, ler han och avser att fjolårets femteplats då var en missräkning.

Vad är skillnaden på HBK 2019 och 2020?

För en liten stund tystnar Johansson och tänker efter innan svaret kommer:

– Det är mycket. Vi har blivit oerhört mer stabila. Sedan har Magnus ledarskap hunnit sätta sig betydligt bättre när han fick en hel säsong på sig.

– Sedan tränar vi på ett annat sätt. Det är tydligare. Alla vet sina roller och de unga spelarna har skaffat sig mer erfarenhet. Ta bara defensiven, där anfallarna i dag raderar ut Sundsvalls centrala mittfält. Genom att hela laget hjälper till med försvarsspelet så underlättar det för oss där bak.

– Jag menar, vi har hållit nollan fler gånger än vi har släppt in mål. Det har jag aldrig någonsin varit med om tidigare. Och av de 16 insläppta målen är ju sju på två matcher (Degerfors 1–4, Akropolis 2–3).

– Så med vår höga press och aggressivitet så är vi nog rätt så jobbiga att möta...

Redan innan det stod klart om det skulle bli Allsvenskan eller Superettan hade Ante också bestämt sig för att omvandla det tredje året i 2+1-kontraktet till spel.

– Ja, så länge Magnus vill ha mig så kör jag på.

Och med den allsvenska platsen säkrad hittar Johansson ett nytt mål:

– Nu går vi för att vinna serien så att vi kan hjälpa klubben att få mer intäkter (prispengar). Det har hela tiden snackats om när Degerfors ska bli klara, men vi kom först.

Men återkomsten till Allsvenskan för HBK innebär också en annan återkomst för Ante. Han får återvända till en annan plats som har stor plats i hans hjärta; Norrköping och Östgötaporten som då kommer att vara omdöpt till Platinum Cars arena.

– Bara att få återvända dit, myser han och tippar att antalet timmar sömn i bussen hem blir:

– Inte många...

Fler lokala sportnyheter hittar du här