Joseph Baffo var inte nöjd med domarteamets insats i 2-1-förlusten borta mot IFK Norrköping i helgen.
Joseph Baffo var inte nöjd med domarteamets insats i 2-1-förlusten borta mot IFK Norrköping i helgen. Bild: PETER HOLGERSSON

Domarbasen om HBK-stjärnans kritik: ”Kan inte hindra honom”

Joseph Baffo var i ett inlägg på Instagram kritisk mot domarinsatsen efter HBK:s förlust mot IFK Norrköping. Domarbasen Stefan Johannesson beklagar inlägget men tänker inte ta ärendet vidare.
– Vill han säga så kan vi inte hindra honom från att säga så, säger Stefan Johannesson.

ANNONS
|

Det var efter söndagens 2–1-bortaförlust mot IFK Norrköping som HBK:s mittback vädrade sitt missnöje med domarinsatsen på Instagram.

I HBK-lägret upplevde man att alltför många domslut gick hemmalagets väg och att man borde fått straff när Joseph Baffo kapades bakifrån i straffområdet när HBK ledde med 1–0.

”Kvaliten är rakt av pinsam. Är bristen på intresset verkligen så stort att man enbart ger lisens till vem som helst? Att man inte skäms för att komma till en match enbart för att blåsa i favör för hemmalaget”, skrev Baffo på Instagram, vilket Expressen var först att rapportera.

När HP pratar med Svenska Fotbollförbundets domarchef Stefan Johannesson bekräftar han det han sagt till Expressen, att det inte är något de kommer ta vidare.

ANNONS

– Nej, vi går inte vidare med det alls, säger Johannesson.

– Det är som jag sa i går, vill han säga så kan inte vi hindra honom från att säga så.

Domarbasen om gränsen: ”Förtal i så fall”

Rent generellt, finns det någon gräns för vad till exempel spelare kan säga i sociala medier?

– Då kommer vi in på tryckfrihet och då är det förtal i så fall om man anser att det går över en sådan gräns. Annars kan inte vi göra något åt vad folk skriver och tycker. Det är upp till var och en.

Stefan Johannesson fortsätter.

– Det handlar om hur man vill uttrycka sig och uppfattas själv. Vi försöker ha någon form av code of conduct där vi ska bemöta varandra med respekt från båda sidor. Vi gör allt för att det ska bli så bra som möjligt, likaväl som spelare och föreningar gör det. Jag tycker inte att det var speciellt respektfullt att säga så.

LÄS MER:Avsnitt 3: ”Inte kategoriskt emot VAR”

LÄS MER:”Ante G:s” tunga återkomst – nytt sent baklängesmål för HBK

LÄS MER:Bolljakten: Så skötte sig HBK:arna mot IFK Norrköping

LÄS MER:Här går domsluten sällan med nykomlingar, HBK!

ANNONS