Djurics mål inför premiären: HBK i Allsvenskan och nytt kontrakt

Den uppskjutna premiären blev Dusan Djurics lycka. När Superettan sparkar igång är 35-åringen skadefri – och i högsta grad motiverad att visa att han har fler år kvar i kroppen.
– Jag vill verkligen ta HBK upp till Allsvenskan igen, säger Dusan Djuric.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Efter sex månaders försäsong och 2,5 månad efter den uppskjutna premiären mot Gais är suget efter att få starta säsongen stor i HBK-truppen.

– Vi är alla väldigt glada. Vi har haft världens längsta försäsong, men man spelar ju för att få spela matcher och tävla, säger Dusan Djuric.

HBK:s 35-årige mittfältsmaestro har dock haft mer nytta av den framflyttade säsongsstarten än många andra.

Under försäsongen har Djuric haft problem med ett knä vilket krävde ett mindre ingrepp. Hade premiären varit i april som planerat skulle han inte ha kunnat spela. Nu har han kört för fullt i lite över en månad och ser ut att ta plats i startelvan mot Trelleborgs FF på Örjans Vall.

ANNONS

– Jag klagar inte över att jag fått extra tid. Nu har jag kommit tillbaka i bra form och har fått bort det onda från kroppen vilket jag är tacksam för.

Under uppehållet har Dusan Djuric kört extra konditionsträningar. Det han saknar är matchtempot, något som han delar med övriga fotbolls-Sverige efter tre månader utan matcher.

– Jag tror att vi alla behöver två–tre matcher för att komma i 100-procentig form, säger han.

– Man kan nog förvänta sig lite fler felpass än vanligt från alla lag och spelare och att det inte blir lika högt matchtempo från början som det brukar vara. Men vi ska gå för det. Vi har tränat väldigt hårt och är redo för det här. Det finns inga ursäkter.

Vad säger du om styrkan i årets trupp jämfört med förra året?

– Mycket bättre. Vi har spelare som har utvecklats väldigt mycket från förra året och tagit kliv. Vi har en väldigt bra startelva, om inte den bästa, och vi har väldigt bra inhoppare som kan komma in och göra det bra. Vi har råd att ha någon skadad för vi har väldigt bra ersättare. Det är vår styrka.

Baffo ersätter Berntsson i HBK:s premiärelva

Ett första bevis på det kommer redan mot Trelleborg.

ANNONS

Mittbacken Alexander Berntsson dras med en känning och ser ut att ersättas i premiärelvan av Joseph Baffo.

27-åringen, som skrev på för HBK i mars, spelade sin senaste match i april 2019 för Duisburg i tyska Bundesliga innan han skadade korsbandet.

– Han har gjort det bra sedan han kom och har bara blivit bättre och bättre, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

– Jag är otroligt taggad, säger mittbacken.

– Det kommer kännas väldigt konstigt att springa ut på Örjans Vall utan någon publik, men samtidigt är det skönt för mig personligen.

Joseph Baffo tror att det kommer handla mycket om vilja och inställning i början av serien.

– Viljan tror jag kommer ha en väldigt stor del när ingen spelat träningsmatcher och vet vad de andra lagen ligger på för nivå. Det gäller att ta vara på de momentum man få under matchens gång.

HBK:s manager Magnus Haglund anser att Trelleborg, som förstärkt med bland andra förre HBK-kaptenen Fredrik Liverstam i vinter, blir en tuff första motståndare.

Samtidigt konstaterar han att utan publik så minskar också hemmaplansfördelen.

– Hemmaplansfördelen är i stort sett utraderad för den bygger i stor utsträckning på publik och den finns ju inte. Det märktes tydligt i de matcher i Allsvenskan jag såg i helgen, säger Haglund.

ANNONS

LÄS MER:Superettan mer öppen än någonsin

Djuric vill förlänga med HBK: ”Min största önskan”

Många har tippat HBK i toppen av årets Superettan på förhand. Men efter fjolåret vill inte Dusan Djuric sticka ut hakan på förhand.

– Vi får vara lite mer ödmjuka den här säsongen och ta det som det kommer, men vi ska definitivt kämpa för att hamna däruppe.

Och med skadebekymren förhoppningsvis bakom sig ser Dusan Djuric framtiden i HBK även efter att kontraktet går ut i vinter.

– Jag ser min framtid här. Jag har stor motivation och vill verkligen ta HBK upp i Allsvenska igen. Jag vill stanna här nästa år också, det är min största önskan.

LÄS MER:Samuel Kroons långa resa till elitfotbollen – berättar om hjärtsjukdomen

LÄS MER:Så spelar HBK i Superettan 2020

ANNONS