Ingen har protesterat mot Simon Lundevalls övergångsdispens till HBK.
Ingen har protesterat mot Simon Lundevalls övergångsdispens till HBK. Bild: Krister Andersson

”Det finns inget Lundevall-ärende att avsluta”

Det finns ingen anmälan mot Simon Lundevall angående Halmstads BK:s dispens för övergången den 2 oktober.
– Vi har inte fått in någon anmälan från någon förening och inte heller från Svenska fotbollförbundet, bekräftar Jeanette Green Jeppsson, sekreterare på disciplinnämnden, för HP.

ANNONS
|

Det var i onsdags som Aftonbladet hävdade att övergången skulle det ha skett på felaktiga grunder och att HBK därför riskerade att i värsta fall bli av med sex poäng.

Detta sedan det påståtts att kontraktet med grekiska Volos hade brutits efter den 25 augusti, vilket var sista datum för att kunna utfärda dispens från Svenska fotbollförbundet. HBK å sin sida hävdade att Lundevall aldrig var registrerad i Grekland, att man hade följt förbundets krav och att det indiska fotbollförbundet hade gett klartecken eftersom det var där, i NorthEast United, som mittfältarens senast var registrerad.

För HP-sporten förklarade då Christine Stridsberg, fotbollförbundets förbundsjurist, att det knappast skulle bli tal om poängavdrag och att straffskalan i övrigt innefattade straffavgift, tillrättavisning eller böter.

ANNONS

– Eftersom Halmstad har fått klartecken från Svenska fotbollförbundet och handlat i god tro ser jag det som osannolikt att straffet skulle bli poängavdrag. Men vi ska ha en dialog med spelaren i fråga och se över ärendet.

Och nu visar det sig alltså att någon anmälan inte har inkommit.

– Eftersom det aldrig har startats något ärende finns det heller inget att avsluta, klargör Green Jeppsson.

Senast fem dagar efter aktuell match ska klubbarna ha inkommit med en anmälan förutom de två sista omgångar.

– Då är det närmast följande vardag som gäller, förklarar Jeanette Green Jeppsson, sekreterare på förbundets disciplinnämnd.

ANNONS