Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tungt fall. Sead Haksabanovic, lysande före paus, tvingas konstatera ännu en blytung HBK-förlust och det dessutom på tilläggstid mot Sirius. Så frågan är om detta var hans avskedsföreställning i HBK-tröjan.

Den förlusten sved extra mycket, HBK!

Ett inlägg på tilläggstid. En nick av Philip Haglund, Sirius tredje avslut på mål på hela matchen och hans första mål i Sirius-tröjan. Och så var ännu en dag förstörd för Halmstads BK, trots en lysande första halvlek.

Sirius                  2
Halmstads BK    1

–Vad säger man? Jag tror inte att det finns någon där uppe som har något emot oss utan någonstans måste vi gå till oss själva, konstaterar lagkaptenen Fredrik Liverstam självkritiskt.

Sead Haksabanovic nickar instämmande:

– Vi gör ju det så bra i första halvlek. Sedan börjar vi plötsligt slå långt från ingenstans och tappar hela vårt spel.

Då hade han själv varit på lysande spelhumör före paus och fått eventuella intressenter på Studenternas läktare att tyst utropa ”honom ska vi ha!”.

För ingenting tydde på att HBK skulle tappa matchen där ett ofokuserat och slarvigt spelande Sirius inte hade haft ett enda avslut på mål.

Jo en sak. Att HBK inte ledde med mer än 1–0, vilket skulle visa sig bli oerhört dyrbart.

– Vi ska stänga matchen i första halvlek, konstaterar Sead.

Då hade HBK, för dagen i helgult, direkt visat att laget skulle gå för tre poäng och redan i den första minuten var en hårt trängd Fredrik Olsson ytterst nära att nå först på ett högerinlägg.

Sju minuter senare var det dags igen men en Sead Haksabanovic på sitt alra bästa spelhumör fick se sitt skruvade skott mot bortre krysset från drygt 20 meter tippas undan av Siriusmålvakten Joshua Wicks.

HBK fortsatte att vinna boll högt upp i banan och sätta press och anfallskombinationerna avlöste varandra.

Den vassaste chansen kom efter elva minuter när Alexander Ruud Tveter blev fri från halva planen, men i stället för att ta avslutet själv valde han att i sista stund försöka nå radarkompisen Olsson och Sirius kunde bryta.

En fullt rättvis HBK-ledning skulle dock komma kvarten senare när måltjuven Olsson på Andreas Bengtssons inspel rev sig loss och placerade in 1–0 bakom Wicks.

Då hade Sead bara två minuter tidigare fått se sitt överraskande vänsterskott ta i stolpen, i bakhuvudet på hemmamålvakten Wicks och – ut till hörna.

– Det var nära där också. Men jag har inte haft något flyt under våren, säger Haksabanovic som dessutom hade några tunga distansskott som strök Joshua Wicks målram.

Men efter ledningsmålet tappade HBK en del av intensiteten, samtidigt som Sirius vaknade till liv.

Den trenden skulle bli starkare efter paus. Men ändå kom Moses Ogbus 1–1-mål fem minuter efter paus som en blixt från klar himmel när han på volley styrde in Alexander Nilssons precisa inlägg – Sirius första avslut på mål sedan Fredrik Liverstam tappat markeringen.

– Jag har inte sett det själv ännu, men där ska jag vara, medger HBK:s lagkapten.
Sirius fick alltmer att säga till om, men de riktigt heta chanserna uteblev förutom ett skott tätt utanför av Philip Haglund (81).

I stället hade Haksabanovic ett mäktigt skott utanför och Fredrik Olsson var bara en usel förstatouch från att ha kunnat rulla in 2–1 (67).

Så mycket talade för oavgjort fram till den ödesdigra tredje tilläggsminuten när Haglund mötte ett inlägg fram till 1–2.

Ridå, frustration och förtvivlan efter HBK:s fjärde insläppta mål efter inlägg på de två senaste matcherna.

– Historien upprepar sig. Vi ledde ju med 1–0 här uppe förra året också och tappade till 1–2. Men vågar du inte i fotboll så förlorar du, konstaterar Liverstam.

– Vi hade matchen så lite får vi skylla oss själva, instämmer Sead innan han hämtar en pizza och kliver på bussen den tunga färden hem till Halmstad.

Men på måndag bär det av till Köpenhamn för vidare färd till Montenegro och det stundande VM-kvalet mot Armenien.

– Det ska bli kul att få träffa och spela med de stora stjärnorna.

Om det var Haksabanovics avskedsföreställning återstår att se för Allsvenskan hinner starta om innan transferfönstret öppnar igen.

– Jag räknar med att vara tillbaka i HBK då. Men det beror förstås på vilka erbjudanden som dyker upp under sommaruppehållet.