Stort intresse. Den 17-årige jättetalangen Sead Haksabanovic är en av HBK-arna som kan lämna redan när transferfönstret öppnar i sommar. Samtidigt vill klubben förlänga kontraktet.
Stort intresse. Den 17-årige jättetalangen Sead Haksabanovic är en av HBK-arna som kan lämna redan när transferfönstret öppnar i sommar. Samtidigt vill klubben förlänga kontraktet.

De kan lämna HBK redan i sommar

Lagkaptenen Fredrik Liverstam, supertalangen Sead Haksabanovic och – spelmotorn Junes Barny. De riskerar att lämna Halmstads BK när sommarens transferfönster öppnar om fem veckor.

ANNONS
|

– Vi är väl medvetna om att vi riskerar att tappa någon eller några spelare i sommar och därför ser vi naturligtvis oss samtidigt om efter ersättare, säger HBK:s klubbchef Fredrik ”Fidde” Andersson.

Det är naturligtvis Haksabanovic som efter sin succévår tilldrar sig störst intresse där klubbar från England, Spanien, Frankrike, Italien och Holland följer den 17-årige jättetalangen.

– Även om vi ännu inte har fått några konkreta bud så är det så många förfrågningar att det skulle förvåna mig mycket om det inte blir något kontraktsförslag, medger Fidde.

Men klubbar med erbjudande om en plats i deras akademier gör sig icke besvär.

ANNONS

– Nej, det stadiet är Sead förbi. Nu ska han i så fall vara med och konkurrera om en tröja.

Samtidigt diskuterar HBK en förlängning med Sead.

– Vi har en bra dialog med Sead och hans pappa som inte alls är främmande för det. För det gäller att ta rätt steg till rätt klubb i rätt tid så att inte utvecklingen avstannar om det klivet skulle bli för stort, förklarar Anderson.

Medan Haksabanovic har 1,5 år kvar på kontraktet så sitter säväl Liverstam som Barny på utgående kontrakt.

I den sistnämndes fall ska det finnas intresse från utlandet medan Liverstam har fått ett kontraktsförslag som han har tackat nej till.

Men några bud finns inte på den 28-årige försvarsgiganten och därifrån till försäljning är steget också långt.

– Ska vi få betalt för de spelare som har utgående kontrakt så är det nu. Annars går de som Bosman till hösten.

– Samtidigt handlar det om att värdera de bud som vi eventuellt får i förhållande till hur viktig spelaren är för chansen att ta oss tillbaka till Allsvenskan. Så varje fall blir ju unikt.

Även för Andreas Bengtsson, Alexander Berntsson, Antonio Rojas, Kristoffer Fagercrantz och Stojan Lukic löper kontrakt ut.

ANNONS

– Men där pågår i många fall förhandlingar, påpekar Fidde.

– Och dessutom är vi mitt uppe i kontraktsskrivandet med flera av de yngre spelarna.

ANNONS