Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Därför valde Sead förlängt kontrakt med HBK före Club Brügge

Halmstads BK:s 17-årige supertalang Sead Haksabanovic förlänger kontraktet till och med 2019! HP-sporten kan nu avslöja av alla turer kring den avbrutna övergången till Club Brügge där det i stället alltså blir en rejäl julklapp till alla HBK-supportrar.

– Det som fällde avgörandet var bedömningen vad som skulle vara bäst för Seads egen utveckling - både på och vid sidan av planen, förklarar HBK-ordföranden Tony Karlsson belåtet, äntligen framme vid målet.

– Ja, vi är överens om ett nytt kontrakt som utöver 2017 nu även sträcker sig över 2018 och 2019. Sedan är det väl, med tanke på det enorma intresset kring honom, inte särskilt sannolikt att han blir kvar kontraktstiden ut. Men det är inte för att kunna få mer pengar för Sead i framtiden som vi ville förlänga – det var för hans bästa, hans egen utveckling, påpekar Tony.

Sead Haksabanovics pappa Senad, tillika förhandlare och rådgivare, förklarar beslutet för HP-sporten:

– Det var magkänslan som till slut avgjorde. Jag brukar säga, bättre en fågel i handen än hundra i luften. Alltså man vet vad man har, men inte vad man får. Det är lätt att bli förblindad, men pengarna får aldrig styra. Då är risken att man ångrar sig efter två månader.

– Så nu kan Sead avsluta sin skolgång här, ta sitt körkort och känna tryggheten som finns här. Det var också det som vi resonerade oss fram till i familjen så då fanns ingen anledning att jäkta. Och nu när beslutet är taget så känns det fantastiskt, säger Senad.

Lika nöjd är förstås tränaren Janne Jönsson som får behålla sin guldklimp:

– Det är naturligtvis en enorm glädje att en sån exceptionell spelare och talang väljer att förlänga med oss. Han är inte bara en unik spelare med sin teknik och arbetskapacitet på planen – han är också ett föredöme i träningsvardagen med sin inställning trots att han är yngst. 

Det var i förra veckan som HP kunde avslöja att Sead och pappa Senad var på plats i Brügge för att slutföra de sista detaljerna kring ett 3,5-årskontrakt med det belgiska mästarlaget.

Det spekulerades kring på summa kring 1,2–1,5 miljoner euros utöver en vidareförsäljningsklausul.

– Vi var överens med klubben, men gick så att säga aldrig in i finalen, de slutliga förhandlingarna, eftersom Sead och Senad vid besöket där nere insåg att det bästa ändå skulle vara en fortsättning i Halmstad, säger HBK-ordföranden.

Senad håller med:

– Vi ville lyssna av klubben vad den hade att erbjuda, precis som vi har gjort med många andra. Men med den skillnaden att vi också var på plats och såg Champions League-matchen mot FC Köpenhamn. Men sedan insåg vi att Halmstad just nu är det bästa för Sead.

HBK-ordförande Karlsson poängterar också att Club Brügge har haft full förståelse för beslutet.

– Vi har varit öppna och haft en positiv dialog, där Brügge naturligtvis även i fortsättningen kommer att följa Seads utveckling noga.

I takt med affären drog ut på tiden blev också ryktena allt fler.

Bland annat skulle FC Inters konkurrent från Serie A, Napoli ha kommit in i bilden. Det stämmer inte.

Inte heller att Haksabanovics inte skulle ha klarat de fysiska testerna, något som Club Brügges vd Vincent Mannaert sedan också dementerade på klubbens hemsida.

Men det som stämmer är att när Allsvenskan 2017 startar finns Sead Haksabanovic med i HBK-tröjan. Trots allt. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här