Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Enda matchen. Det blev bara premiärmatchen mot Östersund i HBK-tröjan för Mads Roerslev Rasmussen, här i duell med Ken Sema, som efter pappersstrul nu återvänder till FC Köpenhamn. Den unge dansken kan dock bli aktuell igen när nästa transferfönster öppnar.

Därför har Rasmussen spelat klart i HBK

Fel födelsedatum i övergångspappren. HP-sporten kan nu reda ut alla turer i lånet från FC Köpenhamn, Mads Roerslev Rasmussen, som innebär att det bara blev en match i Halmstads BK för den 17-årige dansken.

För på onsdagen kom beskedet från Fifa att man inte ger någon dispens i ärendet.

– Trist, men tyvärr var det den mänskliga faktorn och ett fel av oss, kommenterar HBK-tränaren Janne Jönsson att Rasmussen nu återvänder till FCK där han på tisdagskvällen spelade en reservlagsmatch mot Esbjerg.

– Men då var ingenting klart så det var helt enkelt för att han skulle hålla igång och få speltid när det fortfarande var osäkert med pappersexercisen, förklarar Jönsson.

En felaktig siffra när Rasmussen i pappren blev äldre än han i själva verket är fick alltså dessa (nästan löjeväckande) konsekvenser.

– Eftersom han är under 18 år krävdes då extra papper som vi inte fick klara förrän efter den 1 april när transferfönstret var stängt. Det har vi sedan sökt dispens för eftersom det hela tiden har handlat om samma spelare, men nu fick vi tyvärr efter lång väntan beskedet som vi inte ville ha, säger HBK-tränaren.

Finns det någon risk att HBK:s seger mot Östersund – den enda match som Rasmussen spelade – kan förvandlas till förlust?

– Nej, alla parter, inklusive Östersund, blev informerade om situationen och hade då en vecka på sig att protestera vilket laget sportsligt nog inte gjorde, påpekar Janne.

Samtidigt poängterar han att det inte behöver betyda att den talangfulle högerbacken har spelat färdigt i HBK för gott.

Kan han bli aktuell till hösten?

– Ja, till nästa transferfönster kan han bli aktuell igen, men det har vi inte tagit ställning till ännu.

Det har man heller inte vad gäller det andra FCK-lånet, Aboubakar Keita som mot AIK var planens bäste spelare och visade vilken betydelse han har i laget.

– Självklart vill vi behålla honom och känslan är också att han trivs här, även om han på grund av det röda kortet och avstängningen ännu inte har fått någon riktig spelrytm, medger Janne.

 – Men där ligger bollen först och främst hos FCK och Keita själv så nu gäller det att han får spela och hålla fokus på det och sedan får vi summera när låneperioden är över och ta diskussionen då.

Ett snarlikt fall är IFK Norrköpings islänning Arnór Sigurdsson från IA Akranes som i mars skrev på, men då också är under 18 år och tvingades invänta ett godkännande av Fifa vilket kom under onsdagen. Skillnaden var dock att där handlade det om en övergång (till 2020) och inte ett lån och – att alla papper från början var i sin ordning.

Fler lokala sportnyheter hittar du här