Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara får göra sin första tävlingsmatch från start för HBK mot Hässleholms IF i Svenska cupen. Bild: KRISTER ANDERSSON
Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara får göra sin första tävlingsmatch från start för HBK mot Hässleholms IF i Svenska cupen. Bild: KRISTER ANDERSSON

”Crespos” efterlängtade chans från start: ”Vill göra skillnad”

Han har fått vänta på sin chans.
Mot Hässleholms IF i Svenska cupen får Alhassan Haestad Kamara göra sin första tävlingsmatch från start för HBK – och chansen att visa att han kan fylla luckan efter skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul.
– Jag vill göra skillnad och det här är en stor chans för mig, Sadat och Boman att göra mål, säger ”Crespo”.

När Halmstads BK ska säkra en plats i Svenska cupens gruppspel nästa år borta mot division 2-laget Hässelholms IF på tisdagskvällen mönstrar Magnus Haglund en relativt ordinarie och intressant startelva.

Edvin Kurtulus, som gjorde comeback mot Jönköping i lördags efter sina hjärtproblem, gör sin första start på drygt en månad.

Vänsterbacken Andreas Bengtsson är tillbaka från corona.

Nyförvärvet Simon Lundevall debuterar som vänstermittfältare efter att ha blivit helt spelklar.

Och i anfallet gör Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara sin första tävlingsmatch från start i HBK-tröjan.

– Det ska bli skönt att starta en match, säger ”Crespo”.

27-åringen känner sig i betydligt bättre form nu än för ett par månader sedan. Men han har fått finna sig i en roll som inhoppare så här långt i HBK. Nio inhopp har gett ett mål i Superettan.

– Ibland har det känts bra, ibland känns det inte bra. Det är klart att man vill spela mer, men det viktiga är att man är på rätt väg och det tycker jag att jag är.

– Och för mig gör det ingen skillnad om jag spelar två minuter eller 90, attityden ska vara densamma. Du ska ge laget allt du kan.

Finns öppning i anfallet: ”Stor chans för mig”

Med Rasmus Wiedesheim-Paul såld till norska Rosenborg finns både en öppning i anfallet och ett behov av en spelare som gör mål.

Känner du pressen att göra mål nu när du får starta?

– När Rasmus var här kände jag att jag måste göra mål på träning, i match, men det är så jag är som fotbollsspelare. Jag vill göra skillnad hela tiden. Nu är det en stor chans för mig, Sadat och Boman att göra mål, men vi jobbar tillsammans och det viktigaste är inte vem som gör mål utan att vi vinner matcher. Jag kommer jobba som f-n för att ge vad som krävs för laget till slutet av december.

Crespo: ”Vi har allt i egna händer”

Crespo ser stora möjligheter för en rolig HBK-höst.

– Alla känner att vi har allt i egna händer och vi vill inte sitta i slutet av december och känna att vi kunde gjort det bättre. Vi har chansen att skriva historia för oss, för staden och för alla som gett så mycket för oss i den här coronasituationen. Vi kan inte ge något bättre tillbaka än att lyckas.

Magnus Haglund ser betydelsen av att nå Svenska cupens gruppspel.

– Vi bedömer det här som en viktig match. Som alltid krävs det att man verkligen går in och är beslutsam i början av matchen så man får tag i den och inte ger motståndarna någon energi. Då och då sker cupskrällar för att det större laget inte är på när matchen börjar, säger HBK:s manager.

FAKTA Så startar HBK i Svenska cupen

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Alexander Berntsson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Thomas Boakye, Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand, Simon Lundevall – Sadat Karim, Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara.

Avbytare: Malte Påhlsson (mv), Viktor Ljung, Joel Allansson, Emil Tot Wikström, Samuel Kroon, Mikael Boman, Alexander Johansson.

Avspark: 19.00 på Österås IP.

HP direktrapporterar från matchen på hallandsposten.se.

LÄS MER: Det här blir ett allsvenskt race ända in i december, HBK!

LÄS MER: BOLLJAKTEN: Så skötte sig HBK:arna mot J Södra

LÄS MER: Bortasviten sprack för HBK – föll tungt i toppmötet

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!