Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Christian Järdler påbörjar en tränarkarriär i moderklubben Ängelholms FF, men han har ingen avsikt att lämna Halmstads BK, som han har kontrakt med även under nästa säsong.

Christian Järdler tränar damlag – i Ängelholm

Nästa år kan Christian Järdler få spela derby mot sin moderklubb Ängelholms FF – där han dessutom kommer att tjänstgöra som tränare.

HBK:s rutinerade vänsterback Christian Järdler gör ingen hemlighet av att han vill ha en fortsatt karriär inom fotbollen även efter det att han slutar som aktiv. Under nästa säsong kommer han att hjälpa till och träna Ängelholms FF:s damlag i division 4.

– Halva laget går på fotbollsgymnasiet, där jag har jobbat tidigare. Det var väl därför jag fick frågan, säger Järdler.

Det rör sig inte om något huvudansvar, utan Christian kommer att hjälpa till så mycket som tiden medger.

– Det kommer inte att påverka min fotboll i HBK, dessutom tränar de på kvällarna, så det krockar inte heller om jag behöver träna med HBK på förmiddagarna, säger han.

Att det blir en säsong till i HBK hyser han inga tvivel om, men vad som händer när kontraktet går ut efter nästa säsong är oklart.

– Det beror främst på att jag trivs väldigt bra med Jens Gustafsson som tränare. Under hela min karriär finns det bara en tränare som jag trivts lika bra med, det var Peter Swärdh i HIF, säger han.

Och kanske blir det en fortsättning i Jens Gustafssons fotspår när den aktiva karriären en gång är slut. Christian Järdler har kontinuerligt gått baskurser både internt hos HBK och via fotbollförbundet. Dessutom har det blivit ledarskapskurser inlästa på Umeå universitet, via distans.

Det är av kärlek till sporten. Jag känner att det här fortfarande är så roligt och något jag vill hålla på med i lång tid framöver. Om det blir i HBK eller någon annan klubb har jag ingen aning om, men när den dagen kommer ska jag givetvis se över alla anbud och jag trivs väldigt bra i klubben, säger Järdler.

Att nedflyttningsklara HBK får möta Ängelholms FF i superettan nästa år förefaller sannolikt. Ängelholm får troligtvis ett mycket tufft kvalmöte mot Syrianska om en eventuell allsvensk plats nästa år. Att få möta gamla moderklubben är något som Christian Järdler ser fram emot med tillförsikt:

– Det var ju nio år sedan jag spelade där senast, så det är inga gamla lagkamrater jag möter. Det ska bli roligt att spela fotboll på Änglavallen igen, eller Ängelholms IP som det heter nu för tiden, säger han.

Fler lokala sportnyheter hittar du här