Bomans önskan: ”Bli klart som fort som möjligt”

Halmstads BK har den allsvenska platsen i egna händer efter storsegern mot Dalkurd. HBK:s anfallare Mikael Boman vet vad han vill.
– Bli klar så fort som möjligt så klart, säger målskytten och ler.

ANNONS
LocationÖrjans Vall|
|

Mikael Bomans hysteriska höstform fortsatte i 4–0-segern mot Dalkurd på Örjans vall.

Boman gjorde själv 1–0 efter att Samuel Kroons skottförsök blivit en perfekt passning efter knappt fem minuters spel.

Och i andra halvlek spelade han fram till Sadat Karims 3–0-mål.

– Jag kan inte förklara det, men det har varit så under nästan alla mina år i HBK. I dag kändes det bra men jag är mest nöjd med assisten, säger Mikael Boman.

Den rutinerade HBK-anfallaren berättar att han och de andra mer erfarna spelarna hjälpt till med att förmedla budskapet om rätt fokus i veckan.

– Magnus har varit väldigt noga med det, det finns inga utrymmen att ta ut något. Man försöker hjälpa till med den erfarenheten man har.

ANNONS

Boman: ”Det är nära”

Nu är Allsvenskan oerhört nära för er?

– Absolut, det går inte att förneka så klart. Men vi får ändå inte tänka att det är färdigt. Vi har tagit sex raka segrar, Jönköping är ett bra lag så de kan ta fyra raka. Men det är nära.

Ni har allt i egna händer?

– Ja, det är väldigt skönt. Efter att vi förlorade mot Jönköping skilde det två poäng, men vi har kommit ifrån den matchen riktigt starkt och nu är vi där vi är.

Efter Jönköpings 1–0-seger mot Norrby får HBK vänta till den 21 november innan man kan säkra den allsvenska platsen. Då räcker en ny seger för avancemang.

– Jag vill bli klar så fort som möjligt så klart. Jag har varit med om tidigare att gå upp, det är skönt att gå av planen och veta att det är klart som i Sundsvall 2012, säger Mikael Boman.

LÄS MER:HBK-storseger efter drömstart – nu är Allsvenskan nära

ANNONS