Boman visade vägen tillbaka efter HBK:s mardrömsstart

HBK fick ingen bra start i cupgenrepet mot Varbergs Bois.
Redan efter drygt tio minuter lyste 0-2 på ljustavlan i Ryda fotbollshall i Borås.
Men blåsvart kom tillbaka i en målrik match.
– Vi satt kvar i bussen och behövde en väckarklocka, säger Mikael Boman, som visade att höstens målform håller i sig.

ANNONS
|

Träningsmatch

HBK 3

Varbergs Bois 3

(3-2)

På grund av det kalla vädret hade HBK:s träningsmatch mot Varbergs Bois flyttats 17 mil längre norrut.

Men HBK verkade inte trivas på konstgräset i inomhushallen i Ryda.

I alla fall inte i början.

Joakim Lindner skickade in 0-1 via en HBK-försvarare redan i sjunde minuten och strax därpå blev det även 0-2 sedan Robin Tranberg hittat rätt med ett välplacerat skott framför straffområdeslinjen.

– Vi inledde svagt och satte inte saker och ting på på plats. Vi kom helt enkelt inte i gång, säger HBK-tränaren Magnus Haglund.

Mikael Boman nickar instämmande:

ANNONS

– Den första kvarten var inte alls bra, men sedan tycker jag att vi hittade in i det och hade det mesta av spelet.

Mikael Boman tvåmålsskytt

Boman, som gjorde en stark höstsäsong visade att flytet framåt håller i sig.

32-åringen reducerade till 1-2 efter knappa halvtimmen då han nådde högst på ett inlägg från Andreas Bengtsson.

Bara några minuter senare upprepades historien. Bengtsson skickade in en ny boll från vänsterkanten där ”Bosse” dök upp, tog ner bollen innan han vände runt och sköt in 2-2.

– Jag fick en bra touch och klippte in den i bortre hörnet. Jag fick mer tid i straffområdet än jag brukar få och då gäller det att värdera lägena, konstaterar Boman, som klev av planen till förmån för Alexander Johansson efter 60 minuter.

Då hade HBK kopplat greppet.

Simon Lundevall gjorde en bra insats på vänsterkanten istället för Emil Tot Wikström, som har lite skadekänningar, och var inblandad i mycket.

Sköt frispark i ribban

Först sköt han en frispark i ribbans överkant, men fick revansch innan pausvilan. Den tidigare Elfsborgsstjärnan blev själv nerdragen strax utanför straffområdet och sköt in 3-2 på den efterföljande frisparken.

– Efter 0-2 var vi riktigt bra. Vi satte anfallsspelet på plats och gjorde tre mål på en halvlek. Med lite flyt kunde det ha varit något till. Men i andra böljade spelet fram och tillbaka utan att det blev någon prägel på matchen, tycker Haglund.

ANNONS

Ett mål till blev det och det var när Varbergs Keanin Ayer placerade in 3-3 i 72:a minuten efter fint förspel på högerkanten.

HBK hade senare bästa chansen att avgöra. Samuel Kroon klev förbi sin bevakning, men fick ingen riktig träff på skottet utan sköt strax över.

– Jag tycker att Boman återigen visade klassen och var otroligt vass. Även Lundevall var bra och involverad i mycket. Han har tagit stora kliv i vinter. Sadat (Karim) gjorde också ett bra jobb därframme, anser Haglund.

Vill ha in en innermittfältare

Han fick klara sig utan flera spelare och har än så länge bara få in en ny – Phil Ofosu-Ayeh, men hoppas att truppen ska förstärkas ytterligare framöver.

– Vi siktar på att få in en spelare till – en innermittfältare. Sedan får vi se vad som händer för vi har ju en ekonomi att ta hänsyn till med. Nu nar Allansson (Joel) var borta så har vi bara två innermittfältare och det räcker inte.

Nästa helg drar Svenska cupen i gång och för HBK väntar Gais på hemmaplan.

– Vi håller i vår långa svit och har inte förlorat än i träningsspelet, men ville vinna den här matchen. Det var dock länge sedan vi släppte in så många mål som tre och det får vi titta på i veckan så det inte händer igen, slutar Boman.

ANNONS

Så spelade HBK

Malkolm Nilsson Säfqvist – Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo (Alexander Berntsson 46), Andreas Bengtsson (Isac Larsson 64) – Samuel Kroon, Erik Ahlstrand, Dusan Djuric, Simon Lundevall – Mikael Boman (Alexander Johansson 60), Sadat Karim.

LÄS MER: HBK-yttern på gång: ”Jag tar steg hela tiden”

ANNONS