Knockad senast mot Brage, men ingen hjärnskakning och därför är HBK-anfallaren Mikael Boman tillbaka mot Norrby.
Knockad senast mot Brage, men ingen hjärnskakning och därför är HBK-anfallaren Mikael Boman tillbaka mot Norrby. Bild: Krister Andersson

Boman klar för spel efter huvudskadan mot Brage

I lördags knockades han av en boll i huvudet på nära håll mot Brage och tvingades utgå. Men när Halmstads BK samlades på i ruskvädret för första träningen efter match var Mikael Boman tillbaka igen.

ANNONS
|

– Det känns bra så jag kan spela mot Norrby, säger Boman och avser onsdagsmatchen mot Norrby på Örjans vall.

Det var i lördags i den 63:e minuten på Domnarvsvallen i Borlänge som olyckan inträffade när Boman från nära håll träffades av en boll i huvudet och det ganska omgående signalerades för byte.

– Jag fick den mellan örat och bakhuvudet och direkt började det ringa i örat. Nu känns det bättre, även om jag har huvudvärk och är lite illamående, sa han efter matchen.

Men två dagar senare mår han bättre.

– Huvudvärken och illamåendet släppte för man kan ha det även i vanliga fall efter en match när man är utpumpad. Men efter att ha käkat och sovit ut när vi kom hem har jag återhämtat mig, säger HBK-anfallaren.

ANNONS

Någon befarad hjärnskakning var det alltså inte.

– Nej, han har gått igenom hjärntrappan som man alltid gör vid huvudskador, så för min del är klartecken för spel, säger sjukgymnasten Simon Bakkioui.

Mot Mak Linds Norrby – som liksom HBK har sju poäng – hoppas Boman att HBK ska hålla i den form som laget visat i inledningen av Superettan. Och få utdelning.

– Ja, egentligen har vi ju varit bättre än motståndarna i alla fyra matcherna, även om det blev förlust i premiären mot Trelleborg. Och nu senast spelade vi jäkligt bra fotboll fram till att Brage fick en fyrdubbel hörna. Så redan där borde vi ha stängt matchen.

Själv borde han i friläge ha fått en straff när Carlos Garcia tryckte ner honom bakifrån och skottet därför gick skyhögt över.

– Kanske att jag är för ”ärlig” i sådana lägen för hade jag lagt mig skulle domaren nog ha blåst. Nu gjorde han inte det eftersom jag hann avsluta, men då var jag ju helt ur balans.

ANNONS