Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Knockad senast mot Brage, men ingen hjärnskakning och därför är HBK-anfallaren Mikael Boman tillbaka mot Norrby. Bild: Krister Andersson
Knockad senast mot Brage, men ingen hjärnskakning och därför är HBK-anfallaren Mikael Boman tillbaka mot Norrby. Bild: Krister Andersson

Boman klar för spel efter huvudskadan mot Brage

I lördags knockades han av en boll i huvudet på nära håll mot Brage och tvingades utgå. Men när Halmstads BK samlades på i ruskvädret för första träningen efter match var Mikael Boman tillbaka igen.

– Det känns bra så jag kan spela mot Norrby, säger Boman och avser onsdagsmatchen mot Norrby på Örjans vall.

Det var i lördags i den 63:e minuten på Domnarvsvallen i Borlänge som olyckan inträffade när Boman från nära håll träffades av en boll i huvudet och det ganska omgående signalerades för byte.

– Jag fick den mellan örat och bakhuvudet och direkt började det ringa i örat. Nu känns det bättre, även om jag har huvudvärk och är lite illamående, sa han efter matchen.

Men två dagar senare mår han bättre.

– Huvudvärken och illamåendet släppte för man kan ha det även i vanliga fall efter en match när man är utpumpad. Men efter att ha käkat och sovit ut när vi kom hem har jag återhämtat mig, säger HBK-anfallaren.

Någon befarad hjärnskakning var det alltså inte.

– Nej, han har gått igenom hjärntrappan som man alltid gör vid huvudskador, så för min del är klartecken för spel, säger sjukgymnasten Simon Bakkioui.

Mot Mak Linds Norrby – som liksom HBK har sju poäng – hoppas Boman att HBK ska hålla i den form som laget visat i inledningen av Superettan. Och få utdelning.

– Ja, egentligen har vi ju varit bättre än motståndarna i alla fyra matcherna, även om det blev förlust i premiären mot Trelleborg. Och nu senast spelade vi jäkligt bra fotboll fram till att Brage fick en fyrdubbel hörna. Så redan där borde vi ha stängt matchen.

Själv borde han i friläge ha fått en straff när Carlos Garcia tryckte ner honom bakifrån och skottet därför gick skyhögt över.

– Kanske att jag är för ”ärlig” i sådana lägen för hade jag lagt mig skulle domaren nog ha blåst. Nu gjorde han inte det eftersom jag hann avsluta, men då var jag ju helt ur balans.

Fler lokala sportnyheter hittar du här