BOLLJAKTEN: Så skötte sig HBK:arna mot Trelleborg

Nionde raka segern efter att ha avgjort mot Trelleborgs FF redan före paus och nytt poängrekord borta i Superettan. Då blev årets sista HBK-betyg dessa.

|

För att få betyg krävs spel i minst 20 minuter, där 5 är i en klass för sig, 4 mycket bra, 3 bra, 2 godkänd och 1 underkänd..

Bild: PELLE BÖRJESSON

Malkolm Nilsson Säfqvist 2

0
Två insläppta mål – det var bara fjärde gången som ”Malle” släppte in två mål (eller fler). Men han kan inte lastas för dem utan gjorde i stället några vassa parader även om matchen var avgjord redan i paus.

Thomas Boakye 3

0
Bara den läckra chippfrispelning med en höger utsida fram till Mikael Bomans 2–1-mål var värd en extra poäng. Slarvade visserligen en del i passningsspelet, men höll rent på sin kant.

Andreas ”Ante G” Johansson 3

0
Som den lagkapten och speldirigent han är var Ante G irriterad över 1–1-målet när han inte hann först på bollen. Men i övrigt var han som vanligt nästan alltid på rätt plats, läste spelet skickligt och kunde också ha balivt målskytt.

Alexander Berntsson 2

0
En jätte i luftrummet och närkampsspelet. Men borde med sin styrka i luften ha varit ett större hot på de fasta situationerna och har fortfarande en del att slipa på i passningsspelet.

Andreas Bengtsson 2

0
Tappade markeringen på Mattias Håkansson före 2–4-målet och inte lika involverad i anfallsspelet som i de senaste matcherna. Men i övrigt en gedigen insats utan att glänsa.

Erik Ahlstrand 3

0
Erik ska visserligen i första hand slåss om en central mittfältsroll. Men med sitt steg är han ett lika stort hot på en kant, den här gången den högra, där han med sina löpningar hotade och på slutet också ordnade en straff (som ”Crespo@ Kamara brände).

Joel Allansson 3

0
Trasade sönder Trelleborgs spel före paus och tvingade hemmalaget att bara slå långt. I vanlig ordning löpte han också kopiöst genom att göra sitt jobb i det tysta. Låg också bakom straffen till 1–0 med sitt volleyskott som stoppades av Erik Anderssons arm.

Jonathan Svedberg 3

0
”Jonte” känns mer och mer självklar i rollen som central mittfältare bredvid Allansson. Tar ofta rätt beslut och upptill ett sedvanligt, lojalt arbete i defensiven tar han nu också (äntligen) fler offensiva initiativ. För den potentialen har den 21-årige Svedberg, där han vässat HBK:s hörnor, men också borde våga skjuta oftare.

Emil Tot Wikström 4

0
Vilken makalös senhöst han gör, Emil Tot Wikström! Två nya mål varav en distinkt straff och ett iskallt avslut med vänstern gör att det 21-åriga kvicksilvret nu är uppe i nio mål och sex assist. Allt det där som han har haft inom sig, kvickheten, tekniken och förmågan att utmana, har på bara några månader släpps ut utan att han för den skull har tummat på det lojala hemjobbet.

Mikael Boman (ut 58) 3

0
Mål nummer 12 när han vackert dunkade upp Boakyes smärpassning i nättaket. Fortsatt fint samarbete med Karim och skapade med sin tyngd både ytor och chanser för lagkompisarna. Klev av tidigt för att ge plats åt Kamara.

Sadat Karim 3

0
En vackert hörnmål satte en värdig punkt för Sadats urstarka andra halva av säsongen när han totalt kom upp i sex mål och tio assist. Nära ett andra mål efter paus, men framför allt skicklig i bollmottagningen och att därifrån spela loss bollen och vända spelet.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Alhassan ”Crespo” Kamara (in 58) 2

0
Fick en halvtimmes speltid på sig, men inte lika vass som i tidigare inhopp. Men så kom han också in i ett läge där HBK mer skulle spela av matchen och hade tappat den riktiga skärpan. Det gjorde Crespo också med sin nonchalanta straff när han fintade bort målvakten Andreas Beck Larsen och rullade bollen i – bollpelaren bredvid målet!