BOLLJAKTEN: Så skötte sig HBK:arna mot J Södra

Det var ”sexpoängmatchen” i täten som inte fick förloras. Men ett uddlöst, vingklippt HBK föll mot J Södra.

ANNONS
|
Bild: PELLE BÖRJESSON

Malkolm Nilsson Säfqvist 2

0
Nära att få fingertopparna på Edin Hamidovics avgörande 0–1-mål. Men räddade sedan den tunga högern från samme man. I övrigt stabil och auktoritär i eget straffområde.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Joel Allansson 3

0
Jodå, Allansson klarade (som väntat) även den ovana uppgiften som högerback. Höll rent på sin kant med fint samarbete med Samuel Kroon i första halvlek som dock försvann efter paus.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Alexander Berntsson 3

0
Lagkapten dagen till ära i Andreas ”Ante G” Johanssons frånvaro. Hade marginalerna emot sig vid 0–1-målet när avslutet gick mellan benen. Men i vanlig ordning brytsäker och stark i luften och – med passningsspelet som emellanåt akilleshälen.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Joseph Baffo 3

0
I parhästen Andreas ”Ante G” Johanssons frånvaro fick Baffo ta ett större ansvar – inte minst i uppspelen. Slarvade där med några nonchalanta passningar, men i defensiven var han följsam och nästan alltid på rätt plats.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Thomas Boakye 2 (ut 87)

0
Frispelningen av Sadat Karim var läcker. Ett yrväder på fel kant som blandar och ger mellan briljanta aktioner och enkla missar, där inte minst inläggsspelet måste vässas för att inte kasta bort bra chanser.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Samuel Kroon 2

0
Kreativ och vass i sitt samarbete med Joel Allansson i den första halvleken när han också i bollpressen såg till att vinna boll högt upp i banan. Men vad hände sedan? Närmast osynlig efter paus när få anfall drogs upp på den kanten.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Jonathan Svedberg 3

0
Visst hade man önskat sig lite fler offensiva initiativ. Men defensivt i kampen om det centrala mittfältet var Svedberg en klippa som närmast raderade ut J Södras spelmotor och poängkung Ammir Al-Ammiri.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Erik Ahlstrand 2 (ut 73)

0
Började darrigt när han först släppte förbi sig Moustafa Zeidan före 0–1-målet där orutinen lyste igenom när han inte tog en varning och kort därpå orsakade en farlig J Södra-frispark. Men spelade upp sig även om han måste våga fullfölja sina offensiva initiativ oftare i stället för att vända hemåt igen.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Emil Tot Wikström 2

0
Hade några bra chanser utan att få till avsluten. Försökte utmana på sin kant och löpte mycket, men vägde emellanåt alldeles för lät i det fysiska spelet mot Elias Gustavsson.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Mikael Boman 2 (ut 70)

0
Urstark som targetspelare, men hans styrka i luften med nickskarvarna utnyttjades för dåligt av lagkompisarna som borde ha legat närmare. Överraskade alla med att, på snabbhet, löpa sig till kvitteringschansen direkt efter paus, men tröttnade sedan och blev utbytt.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Sadat Karim 3

0
Lysande i första halvlek när han dels löpte sig till friläget, där avslutet dock borde ha varit på mål, dels vann nästan alla dueller både på marken och i luften. Visade då att han vill ta upp kampen i startelvan när Rasmus Wiedesheim-Paul har lämnat. Men då måste han komma till fler avslut. Och mål.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Alhassan ”Crespo” Kamara 2 (in 70)

0
Egentligen en etta, men med hänsyn till att Crespo bara fick 23 minuter på sig är det lite väl hårt. Behöver få spela från start för att riktigt komma in i matchen. Nu hamnade han mest på mellanhand, även om nicken på hörna åtminstone var en halvchans.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Edvin Kurtulus – (in 73)

0
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Isac Harrysson – (in 87)

0
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fyra startspelare borta och flera rockader i startelvan. Då sprack förlustnollan borta, där det krävs spel i minst 20 minuter för att få betyg och 5 är i en klass för sig, 4 mycket bra, 3 bra, 2 godkänd och 1 underkänd.

ANNONS