Bolljakten: Så skötte sig HBK:arna mot Degerfors

Halmstads BK gjorde mycket rätt i nykomlingsmötet med Degerfors utom det allra viktigaste – mål. Därför blir det plus för defensiven, men inte lika höga betyg för offensiven i sista matchen före EM-uppehållet.

ANNONS
|

Spel i minst 20 minuter krävs för att få betyg, där 5 är i en klass för sig, 4 mycket bra, 3 bra, 2 godkänd och 1 underkänd.

Bild: Pelle Börjesson

Malkolm Nilsson Säfqvist 2

0
Hade inte ett enda avslut att rädda på hela matchen! I stället blev det mest att ta hand om inlägg, förlupna bollar och att agera extra back någon gång. Att det inte blir högre betyg får du skylla det ditt lysande uteförsvar på, Malle!
Bild: Pelle Börjesson

Edvin Kurtulus 3

0
Det var rena mardrömmen som senast Kurtulus mötte Degerfors (borta 2–0) när en inhoppande Axel Lindahl då löpte ifrån honom gång på gång efter paus. Det här var något helt annat. Ingen Lindahl, visserligen, men full koll på sin kant och dessutom delaktig i offensiven.
Bild: Pelle Börjesson

Andreas Johansson 4

0
Försvarsgeneralen Ante G visade återigen att gammal är äldst och förvandlade den glödhete Victor Edvardsen till en ganska medioker allsvensk spelare genom att sällan låta honom komma rättvänd och aldrig tillåta honom komma till något riktigt avslut.
Bild: Pelle Börjesson

Joseph Baffo 4

0
Kompletterade lagkapten Johansson med sin följsamhet, styrka i luften och förmåga att vara på rätt plats. Hade också stor del i att Degerfors under 92 minuter hade noll avslut på mål. Noll. Och att Johan Bertilsson blev utbytt.
Bild: Pelle Börjesson

Andreas Bengtsson 2

0
En stark defensiv insats, där han sällan släppte någon förbi sig och skickligt läste Degerfors försök att vända spelet med crossbollar. Men betyget dras ner av alltför hög felprocent i passningsspelet och inte minst – att inte utnyttja ytorna framåt på sin kant och utmana med sin snabbhet och vänsterfot utan i stället spela ”säkert”, bakåt eller i sidled.
Bild: Pelle Börjesson

Thomas Boakye 2

0
Boakye var tillbaka i startelvan, men framåt påminde det mer om ”gamla tider” när han slarvade med avgörande passningar och inlägg och inte var det hot som han har skämt bort alla med på sistone. Räddar ändå godkänt betyg genom sitt defensiva slit och att hjälpa Kurtulus att stänga kanten.
Bild: Pelle Börjesson

Amir Al-Ammari 4

0
Vilken resa Al-Ammari har gjort! Värvades in när Jonathan Svedberg blev långtidsskadad och har sedan dess vuxit alltmer in i rollen som en spelmotor som vill ta ansvar, både framåt och bakåt. Ibland lite för mycket när han hamnar för långt bak i stället för att vara det offensiva hotet han är som i den 91:a minuten när hans mäktiga vänsterskott kunde gett tre poäng.
Bild: Pelle Börjesson

Joel Allansson 4

0
Jodå, Allansson sprang väl ett halvt varv runt jorden i vanlig ordning. Trasade fullständigt sönder Degerfors försök att spela genom centralt mittfält för där var det stängt och igenbommat, hjälpte till bakåt och var också mer delaktig framåt, där något av hans skott förtjänade ett bättre öde.
Bild: Pelle Börjesson

Simon Lundevall (ut 70) 3

0
HBK:s största offensiva hot i första halvlek när han med sin speed satte igång omställningarna och fördelade bollarna. Men lite för osjälvisk emellanåt och borde oftare ha litat på sitt eget avslut eller fullföljt sina initiativ. Tröttnade också i andra halvlek och blev utbytt.
Bild: Pelle Börjesson

Sadat Karim 2

0
Matchvinnare senast mot Elfsborg och kunde också blivit det här när Ismail Diawara reflexräddade i början av andra halvlek och fick se bollen ändå gå bakom sig men – utanför. Stark i bollmottagningen, men som anfallare måste han hamna oftare i avslutningslägen.
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Marcus Antonsson 2

0
Matchen i matchen mot Edvardsen slutade – 0–0. Fick aldrig fart på hörnnicken på övertid, löpte smart och var ständigt farlig. Men. HBK:s skyttekung fick nästan aldrig rättvänd bollen i djupled för att kunna utmana utan fick själva skapa sig lägen och hade då oftast för dåligt understöd.
Bild: Pelle Börjesson

Emil Tot Wikström (in 70) 2

0
Emil hade en lurig nick som kunde ha betytt 1–0 (84). Men steget, modet att utmana och skottet från i fjol saknar vi fortfarande. Kom in sista 20 minuterna och då är det svårt att sätta något djupare avtryck och känns i nuläget som tvåa på positionen. Men motbevisa det gärna, Emil!
ANNONS