Rasmus Wiedesheim-Paul deppar efter HBK:s 4-1-förlust mot Degerfors.
Rasmus Wiedesheim-Paul deppar efter HBK:s 4-1-förlust mot Degerfors. Bild: KRISTER ANDERSSON

Bolljakten: Så skötte sig HBK:arna mot Degerfors

En tung förlust på hemmaplan i seriefinalen – då får flera HBK:are underkänt.

LocationÖrjans Vall||

Minst 20 minuters spel krävs för att få betyg, där 5 är i en klass för sig, 4 mycket bra, 3 bra, 2 godkänd och 1 underkänd.

Bild: PELLE BÖRJESSON

Malkolm Nilsson Säfqvist 2

0
Stod för flera räddningar trots fyra insläppta mål. Kan knappast lastas för något av de tre första, kom fel på 4-1-målet långt utanför straffområdet, men då var matchen redan avgjord.

Alexander Berntsson (ut 66) 2

0
Fick den något otacksamma och högst ovana rollen att spela högerback när Kurtulus inte kom till spel. Syntes att han inte var helt bekväm i rollen och hade stundtals svårt med positionsspelet.

Andreas Johansson 2

0
Fick slita mer än på länge med flera löpdueller och numerära underlägen. Räddade ett givet mål när Ayaz var igenom. Missade ett gyllene läge att ge HBK ledningen på hörna.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Joseph Baffo 2

0
Mittbacken blandade och gav. Stod för viktiga brytningar men blev också bortgjord av Bertilsson vid 2-0-målet. Drog på sig ett nytt gult kort, det fjärde, och är avstängd i nästa omgång.

Andreas Bengtsson 1

0
Degerfors skapade en hel del farligheter på kanterna. 1-0-målet kom efter inlägg från Bengtssons kant och han missade att plocka upp Bertilssons löpning vid 3-0.

Samuel Kroon (ut 89) 1

0
Fick en ny högerback bakom sig i Berntsson kort inpå matchstart och la merparten av sin kraft på defensiven. Offensivt kan Kroon dock betydligt mer, det farligaste var en nickskarv på hörna som gav ett bra läge för Andreas Johansson.

Joel Allansson 1

0
Sprang mycket i det defensiva utan att få ut särskilt mycket av sitt slit. Saknades mer konstruktivt spel av mittfältaren.

Dusan Djuric (ut 71) 2

0
En frustrerande match för HBK:s speldirigent som fick jaga mycket boll och när han hade den fanns få alternativ att spela.

Thomas Boakye 1

0
Ombytta roller för målskytten på Stora Valla. Boakye fick ut väldigt lite för sitt slit den här gången. Flyttade ner som högerback sista 25 minuterna när Berntsson klev av.

Sadat Karim (ut 66) 2

0
Ersatte sjuke Boman på topp. Om cykelsparken i andra halvlek gått i mål hade det varit ett drömmål. Nu stannade det vid en godkänd arbetsinsats och ett par halvfarliga skott.

Rasmus Wiedesheim-Paul 1

0
Ordnade straffen som han själv sköt säkert i mål. Hade svårt att komma tillräckligt nära sina motståndare i presspelet och fick ut lite offensivt.