BOLLJAKTEN: Så skötte sig HBK:arna mot Brage

Mardrömsarenan Domnarvsvallen i Borlänge och IK Brage borta. Men efter uppvisning första 35 minuterna borde HBK ha avgjort matchen där.

ANNONS
|

För att få betyg krävs spel i minst 20 minuter, där 5 är i en klass för sig, 4 mycket bra, 3 bra, 2 godkänd och 1 underkänd.

Bild: PELLE BÖRJESSON

Malkolm NIlsson Säfqvist 2

0
Hade knappt en bakåtpassning att ta hand om de inledande 35 minuterna. Men var med på Llanas luriga frispark precis före paus och inte minst – Seth Hellbergs avslut i matchminut 79.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Edvin Kurtulus 3

0
Kammen växer på Kurtulus som blir alltmer bekväm i rollen som högerback. Första halvleken var rent lysande när han gång på gång kom fram på sin högerkant. Bara för att mattas betydligt efter paus.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Andreas Johansson 3

0
Styrde försvaret i sedvanlig ordning med några vältajmade brytningar. Men sattes på prov efter paus när de kvicka inhopparna Sellin och Andersen utmanade.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Joseph Baffo 3

0
Nära att bli otursgubbe när han skulle avstyra ett inspel, men fick se bollen ramma egen ribba. I övrigt bollsäker, följsam och skicklig att läsa spelet.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Andreas Bengtsson 2

0
Stabil utan att glänsa. Stängde helt sin kant före paus, men fick mer att jobba med i andra halvlek när Hellberg kom in. Många offensiva initiativ, men fortfarande – inläggen och inspelen måste snäppas upp för att generera i vassare chanser.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Samuel Kroon 3

0
Kunde ha gett HBK en drömstart efter Brage-målvakten Adrian Engdahls tappade boll efter 50 sekunder, men sköt i ivern utanför. Löpte mycket och försökte utmana på sin högerkant utan att få till den där pricken över i:et.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Joel Allansson 3

0
Gjorde ett enormt arbete i det tysta när han som evigt löpande bollvinnare trasade sönder Brages alla anfallsintentioner. Men lite fler offensiva initiativ skulle vara önskvärt från Allanssons sida för att avlasta Djuric.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Dusan Djuric (ut 78) 4

0
Bländande som spelregissör i den första halvleken när han fördelade boll och med både smarta instick och svepande djupledsbollar rev upp stora hål i hemmaförsvaret. Dessutom nära att bli målskytt om inte Engdahl varit med uppe i ena krysset. Men efter paus tröttnade ”Dolle”.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Emil Tot-Wikström (ut 78) 2

0
Passningen fram till Bomans stolpskott var delikat och själv var Emil nära att näta efter väggspel. Men fortfarande låser sig spelet emellanåt när han inte vågar lita på sin egen snabbhet och även han försvann mer efter paus.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Mikael Boman (ut 64) 4

0
Vilken insats av ”Bosse” där han var inblandad i det mesta framåt när han kom mer på avslut och inte lika mycket var bollmottagaren. Bara ett mål skilde honom från att bli matchhjälte och nog doftade det straff när han, helt ur balans, sköt skyhögt över i drömläge, Tvingades utgå med befarad hjärnskakning efter att ha fått en boll i huvudet från nära håll.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Rasmus Wiedesheim-Paul 2

0
Har man gjort hat trick i matchen dessförinnan blir man mer påpassad. Och det blev HBK:s skyttekung som också blev fult kapad direkt av Garcia. Före paus löpte han sig ständigt spelbar utan att komma till riktiga avslutningslägen och när de väl kom i andra halvlek – då missade han dem.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Sadat Karim (in 64) 1

0
Otacksamt läge för Karim som, märkbart stressad i ivern att prestera, aldrig kom in i matchen. Jobbade och slet, men måste skapa mer om han ska kunna konkurrera om en plats i startelvan.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Jonathan Svedberg (in 78) –

0
Spelade för kort tid för att få betyg.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Erik Ahlstrand (in 78) –

0
Spelade för kort tid för att få betyg.

0
ANNONS