Bolljakten: Så skötte sig HBK:arna mot Örebro

HBK föll tungt mot tabelljumbon Örebro på bortaplan, men sett till bollinnehavet och spelet skulle HBK haft poäng med sig från matchen.

ANNONS
|

För att få betyg krävs spel i minst 20 minuter, där 5 är i en klass för sig, 4 mycket bra, 3 bra, 2 godkänt och 1 underkänt.

Bild: Pelle Börjesson

Malkolm Nilsson Säfqvist 2

0
HBK-målvakten gjorde några vassa räddningar, framför allt i första halvlek, men i andra deltog han inte så mycket i spelet eftersom HBK tryckte på för en kvittering och förlade spelet på offensiv planhalva. Chanslös på Örebros mål, ett mål som HBK-keepern inte kunde göra så mycket åt.
Bild: Pelle Börjesson

Edvin Kurtulus 1 (ut 46)

0
Hängde inte alls med på sin kant och hade stora svårigheter med att hänga med Örebros Jake Larsson i hans snabbhet.
Bild: Pelle Börjesson

Andreas Johansson 3

0
Andreas Johansson gör sällan en dålig match. Han var skicklig i passningsspelet och deltog högt upp i planen i den andra halvleken när HBK jagade en kvittering, utan att äventyra defensiven.
Bild: Pelle Börjesson

Joseph Baffo 2

0
Gjorde en bra match men betyget dras ner av den miss han gjorde vid Örebros mål. Han missade att täcka ut bollen och fick i stället se Örebro sno åt sig den. Det gjorde att försvaret tappade positionerna och att det blev för lite folk i boxen.
Bild: Pelle Börjesson

Andreas Bengtsson 2 (ut 86)

0
Var rätt så aktiv på sin kant och passningen in till Emil Tot Wikström i den första halvleken borde ha lett till mål.
Bild: Pelle Börjesson

Thomas Boakye 4

0
HBK:s klart bäste spelare mot Örebro. Han kom fram på sin kant och levererade flera fina inlägg. Pigg och snabb. Flyttades ner som back i andra halvlek men fortsatte att driva på i offensiven hela matchen.
Bild: Pelle Börjesson

Joel Allansson 3

0
Är en evighetsmaskin på mittfältet. Vann matchen i matchen på mittfältet och spelade lugnt och säkert. Spelar sällan bort en boll.
Bild: Pelle Börjesson

Amir Al-Ammari 3

0
Det var inget fel på viljan eller arbetskapaciteten. Krigade på och vann mittfältskampen i andra halvlek. Skapade en del avslutslägen men träffade inte riktigt rätt i sista momentet.
Bild: Pelle Börjesson

Emil Tot Wikström 2 (ut 72)

0
Sprang mycket och skapade flera bra lägen i anfallet i första halvlek. Blev knuffad i ett bra läge efter ett inlägg från Thomas Boakye, annars hade nog chansen suttit i mål.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Mikael Boman 3

0
Rev och slet mot Örebroförsvaret och var nästan där hela tiden. Nära att vända runt och skjuta flera gånger om.
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Marcus Antonsson 2

0
Födelsedagsbarnet spelade sig fram till tre bra lägen men skulle förvaltat dem bättre. Fick inte så många bollar att jobba med då djupledsbollarna och inläggen rann ifrån honom.
Bild: Pelle Börjesson

Erik Ahlstrand 2 (in 46)

0
Var bra med i spelet i den andra halvleken, både offensivt och defensivt men det sista lilla fattades precis som hos många andra av hans lagkamrater.
Bild: Pelle Börjesson

Simon Lundevall (in 72)

0
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Bild: Pelle Börjesson

Sadat Karim (in 86)

0
Spelade för kort tid för att betygsättas.

ANNONS