HBK-spelarna hade anledning att vara glada efter premiärsegern mot BK Häcken.
HBK-spelarna hade anledning att vara glada efter premiärsegern mot BK Häcken. Bild: MATHIAS BERGELD

Bolljakten: Så skötte sig HBK:arna i premiärsegern mot Häcken

HBK höll nollan bakåt intakt, stod för en stor arbetsinsats och ett sent avgörande. Det speglas i betygen.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Det belönas förstås där spel i minst 20 minuter krävs för att få betyg och 5 är i en klass för sig, 4 mycket bra, 3 bra, 2 godkänd och 1 underkänd.

Bild: Pelle Börjesson

Malkolm Nilsson Säfqvist 3

0
Till slut fick Malkolm Nilsson Säfqvist kliva ut som etta i Allsvenskan. Och i hans sjätte allsvenska match gjorde han inga misstag. Sträckte snyggt ut för att rädda Erik Fribergs kanon från distans, men behövde inte göra så många fler kvalificerade ingripanden bakom sitt starka försvar.
Bild: Pelle Börjesson

Phil Ofosu-Ayeh (ut 20)

0
Vilken mardröm. Efter alla skador genom karriären slutade den allsvensk debuten med en befarad korsbandsskada. Röntgas under måndagen, men missar sannolikt stora delar av säsongen. Spelade för kort tid för att betygsättas.
Bild: Pelle Börjesson

Andreas Johansson 5

0
Man vet inte om han är 27 eller 39, sa Magnus Haglund. Och det summerar mer än väl hur Andreas Johansson på något sätt får tiden att stå still. Planens gigant, stod rätt, läste spelet och såg till att Alexander Jeremejeff lämnade planen mållös. Vilken allsvensk comeback!
Bild: Pelle Börjesson

Joseph Baffo 4

0
Ropade på straff efter nio minuter, men fick det inte. I stället var han i högsta grad delaktig i en ny nolla bakåt. Stark i luften och i duellspelet och agerade med det lugn och trygghet som behövs på allsvensk nivå.
Bild: Pelle Börjesson

Andreas Bengtsson 3

0
Bengtsson gjorde precis som övriga spelare en stark defensiv insats. Släppte till några inlägg från flyfotade Traore, men inte mycket mer. Var med även ett par gånger framåt men kan vara mer distinkt när lägena dyker upp.
Bild: Pelle Börjesson

Thomas Boakey 5

0
Fick göra sin allsvenska debut som 27-åring och frågan är om Boakye gjort någon bättre insats i HBK-tröjan. Tveksamt. Jobbade över stora ytor längs högerkanten, lika delaktig defensivt som offensivt. Och slog förstås inlägget till Bomans segermål.
Bild: Pelle Börjesson

Joel Allansson 3

0
Gjorde sin första allsvenska match sedan tiden i IFK Göteborg och bortsett från första 20 när hela HBK anpassade sig till Häckens snabba tempo så var Allansson den trygga mittpunkt på mittfältet han behöver vara. Ofta välplacerad och lika viktig i försvars- som anfallsspelet.
Bild: Pelle Börjesson

Amir Al-Ammari 4

0
Ännu en allsvensk debutant som imponerade. Ju längre matchen pågick desto mer tog Al-Ammari för sig på mittfältet. Slog flera fina passningar i djupled vilket vi vet att han kan, men stod även upp fysiskt på ett oväntat bra sätt. En start som lovar gott i HBK-tröjan.
Bild: Pelle Börjesson

Simon Lundevall 3 (ut 74)

0
Första starten i seriesammanhang för HBK och Lundevall visade, precis som i genrepet, att han alltmer hittar tillbaka till ”den gamle Lundevall”. Hade flytet i steget med bollen där han är svåravväpnad vilket gav HBK tid när man var pressat. En bra insats.
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Marcus Antonsson 3

0
Antonsson gjorde sin första allsvenska match för HBK sedan 2014 och även om han lämnade planen mållös så var han inblandad i en hel del av det HBK skapade framåt och tillför ett välbehövligt djupledsspel. Testade Dahlberg i slutet av första, men fick se sitt vänsterskott räddas.
Bild: Pelle Börjesson

Sadat Karim 3 (ut 74)

0
Fick göra sin efterlängtade allsvenska debut när han fick förtroendet efter ett bra inhopp i genrepet. Hade ett lurigt skott ur snäv vinkel efter 25 minuter när HBK började äta sig in i matchen. Tog många dueller och var nyttig som uppspelspunkt.
Bild: Pelle Börjesson

Edvin Kurtulus 3 (in 20)

0
Kastades hastigt in i hetluften, men klarade den utmaningen på ett bra sätt i allsvenska debuten. Trygg i rollen som högerback, fysisk när han behövde vara det och vågade kliva fram när chansen fanns. Kan bli högerback även på sikt nu.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Mikael Boman (in 74)

0
Segerskytten spelade för kort tid för att betygsättas.
Bild: Pelle Börjesson

Emil Tot Wikström (in 74)

0
Allsvensk debut, men spelade för kort tid för att betygsättas.

LÄS MER:Drömstart i premiären för HBK – Boman avgjorde sent

LÄS MER:Nyförvärvets mardröm – ut på bår med misstänkt korsbandsskada: ”Oerhört tråkigt”

LÄS MER:En bättre laginsats än så här går inte att begära, HBK!

ANNONS