Bolljakten: Så skötte HBK:arna sig mot Västerås

HBK fick slita för att besegra Västerås SK med 2-1. Läs HP-juryns betyg på HBK-spelarna här.

|

För att få betyg krävs spel i minst 20 minuter, där 5 är i en klass för sig, 4 mycket bra, 3 bra, 2 godkänd och 1 underkänd.

Bild: PELLE BÖRJESSON

Malkolm Nilsson Säfqvist 2

0
Hade inte speciellt mycket att göra förrän i slutet. Kunde inte göra så mycket åt Prodells kvitteringsmål, men svarade för ett par viktiga räddningar i slutet.

Thomas Boakye 2

0
Gjorde en bra första halvlek och var inblandad i Mikael Bomans ledningsmål. Tappade sedan efter paus, slog en del felpassningar och hade svårt att stänga till kanten i slutet.

Andreas Johansson 3

0
Vad vore HBK utan sin lagkapten? Nestor Johansson räddade på nytt på mållinjen när Västerås tryckte på för en kvittering i slutet. Gör många bra sker och ligger rätt i positionen.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Joseph Baffo 3

0
Fortsätter att vara stabil i mittförsvaret. Gör sällan några grodor och är hela tiden på rätt plats. En av HBK:s bästa spelare mot Västerås.

Andreas Bengtsson 2

0
Hade lite jobbigt med Moonga Simba i början, men spelade upp sig och stängde till sin kant. Följde med en del offensivt och har en bra inläggsfot.

Samuel Kroon 2

0
Gör många bra saker på kanten och hittade ett fint sampel med Boakye - speciellt under den första halvleken. Kunde ha gjort mål i andra halvlek, men nickade över från nära håll. Behöver bli bättre på huvudet!

Joel Allansson 2

0
Gör som vanligt väldigt mycket nytta i det tysta. Förde en hård kamp med VSK:s hårda och stabila innermittfältare.

Jonathan Svedberg 2

0
Har växt till sig ordentligt på senare tid och gör ett bra jobb istället för Dusan Djuric. Smällde på och vann en del dueller på mitten. Var mer delaktig i spelet före paus än efter.

Emil Tot Wikström 2

0
Har mycket fotboll i sig och visar det mer och mer. Kunde ha blivit målskytt i andra halvlek, men hans skott från nära håll räddades av Västerås målvakt.

Mikael Boman 3 (ut 75)

0
”Bosse” har sent om sider fått fart på målskyttet och spelar nu en allt viktigare roll i HBK:s jakt på Allsvenskan. Gjorde ett fint mål på halvvolley och sprang mycket innan orken tröt.

Sadat Karim 4

0
Säsongens främsta insats och bästa man på plan! Karim gjorde ett jättejobb som bollmottagare och var stark i alla dueller. Gjorde avgörande 2-1-målet och nickpassade till Bomans 1-0-mål. Var dessutom nära att göra 3-1 i slutet, men målvakten räddade på mållinjen.