Bolljakten: Så skötte HBK:arna sig mot Umeå

Fjärde segern på de fem senaste matcherna och en ny bakåtnolla. Här är HP-sportens betyg på HBK-spelarna i 1–0-vinsten borta mot Umeå FC.

|
Bild: PELLE BÖRJESSON

Malkolm Nilsson Säfqvist 4

0
Femte raka nollan. Gjorde flera viktiga räddningar när det fortfarande stod 0–0. Hade fått en mål-assist om Rasmus Wiedesheim-Paul hade förvaltat sitt tidiga friläge efter Nilsson Säfqvists långa utspark bättre.

Edvin Kurtulus 3

0
Växer allt mer in A-lagsrollen både spelmässigt och fysiskt. Stark insats på högerbacken.

Andreas Johansson 4

0
Återigen gediget försvarsarbete av den erfarne veteranen vars ständiga direktiv till medspelarna ekade mellan de tomma läktarna.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Joseph Baffo 3

0
Bortsnurrad av Timothy McNeil vid Umeås chans i första halvlek, men agerade annars lugnt och metodiskt. Flera välavvägda djupledspassningar som de offensiva kollegerna kanske borde ha fått ut mer av.

Andreas Bengtsson 2

0
Gjorde sitt jobb på ett bra sätt. Sköt en frispark över i slutet av första halvlek.

Samuel Kroon 2

0
”Kroonaldo” var tillbaka på sin gamla hemmaarena och ville mycket, men lyckades inte riktigt sätta pricken över i. Plus för inlägget som ledde till Emil Tot Wikströms ribbträff.

Joel Allansson 3

0
Jobbade i vanlig ordning hårt. Hade ofta kvickfotade Beneyam Demte på sin vakt och fick slita en del för att hänga med, men löste totalt sett sin uppgift bra.

Dusan Djuric (ut 80) 2

0
Snuvades på ett drömmål när volleyskottet på Allanssons hörna – en intränad variant från assisterande tränaren Torbjörn Arvidssons ritbord – dömdes bort för offside. Verkade, med ålderns rätt, lida lite av det täta matchandet i spelet. Slog två frisparkar i bra lägen rakt i muren.

Emil Tot Wikström (ut 72) 4

0
Företagsam och arbetsvillig. Höll på att sno bollen av Umeås målvakt och göra 1–0 när han jagade ifatt en bakåtpassning i första halvlek. Träffade ribban med ett tjusigt volleyskott i andra.

Mikael Boman 2

0
Höll i 90 minuter plus stopptid trots den stukade foten senast mot Norrby. Det tama avslutet på friläget redan efter fem minuter drar ner betyget. Hade liksom radarpartnern Rasmus Wiedesheim-Paul en tuff uppgift i numerärt underläge mot Umeås tre mittbackar, men visade obändig vilja när HBK tog tag i matchen på nytt i andra halvlek.

Rasmus Wiedesheim-Paul (ut 91) 3

0
Borde ha gjort mer av sina två tidiga chanser – speciellt friläget efter målvakten Malkolm Nilssons Säfqvists långa utspark. Men det går inte att stoppa HBK:s specielle måltjuv. Ordnade själv straffen som han sedan säkert omsatte till segermålet.