Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Tot Wikströms skott blockeras av Enock Kofi Adu och hans kollega i Mjällbys defensiv.  Bild: Johan Persson
Emil Tot Wikströms skott blockeras av Enock Kofi Adu och hans kollega i Mjällbys defensiv. Bild: Johan Persson

Bolljakten: Så skötte HBK:arna sig mot Mjällby

Segern försvann på övertid – så här tyckte HP-sportens jury om HBK-spelarnas insatser i 1–1-matchen mot Mjällby.

Spel i minst 20 minuter krävs för att få betyg där 5 är i en klass för sig, 4 mycket bra, 3 bra, 2 godkänd och 1 underkänd.

Bild: Pelle Börjesson
Bild: Pelle Börjesson

Malkolm Nilsson Säfqvist 4

Visst såg det fumligt ut vid 1–1-målet när han springer ihop med Al-Ammari. Men det förringar ändå inte Malles insats dessförinnan med flera vassa parader och ett starkt spel i luften kryddat av – den lysande straffräddningen när han väntade ut David Löfqvist med ett släpande högerben och sedan snyggt creddade målvaktstränaren Dennis Nilsson för det.
Bild: Pelle Börjesson
Bild: Pelle Börjesson

Edvin Kurtulus 2

Utbytt i pausen efter att ha blivit ifrånsprungen senast mot Örebro. Men det kompenserade Edvin mot Mjällby med bestämt närkampsspel och en räddning på mållinjen på Jacob Bergströms nick. Fast de offensiva raiderna saknades, förstås, och fick det betydligt tuffare när Moro klev in i paus med sin speed.
Bild: Pelle Börjesson
Bild: Pelle Börjesson

Andreas Johansson 4

Olycklig vid det slumpartade 1–1-målet när Bergström lyckades trycka in bollen viastolpen. Men i övrigt närmast felfri defensivt där Ante G oftast stod på rätt plats och också in i det längsta stod emot Mjällbys ursinniga slutoffensiv. Tills den 93:e minuten...
Bild: Pelle Börjesson
Bild: Pelle Börjesson

Joseph Baffo 2

Skottblocket mot en fri Mamudu Moro på övertid var bara den värd en extra poäng. Annars ovanligt tufft, bortvänd av Moro, svårt i luftduellerna mot den väldige Bergström och också den som orsakade straffen.
Bild: Pelle Börjesson
Bild: Pelle Börjesson

Andreas Bengtsson 3

Blandade och gav framåt, där han någon gång också borde våga att gå på skott. Men framför allt riktigt stark i närkampsspelet med såväl blockade skott och inlägg som vunna dueller.
Bild: Pelle Börjesson
Bild: Pelle Börjesson

Thomas Boakye 2

Kanske den största positiva överraskningen så här långt i HBK efter att ha undvikit de värsta dipparna. Men med defensivt fokus blev det inte särskilt mycket uträttat framåt med alltför få och då för slarviga inlägg och ett fullständigt misslyckat avslut.
Bild: Pelle Börjesson
Bild: Pelle Börjesson

Joel Allansson 2

Slet och sprang kilometer efter kilometer i vanlig ordning. Men trycktes allt längre ner i banan mot Mjällbys tre centrala mittfältare och orkade sedan inte alls ge nödvändigt understöd i offensiven.
Bild: Pelle Börjesson
Bild: Pelle Börjesson

Amir Al-Ammari 2

Ville mycket och slet också hårt i defensiven. Men duellspelet satte stundtals sina spår i offensiven, där insticken och de längre passningarna satt alltför sällan för att hota ordentligt. Förutom en vass hörna som kunde gått direkt in lämnade också ”servarna” vid de fasta situationerna en del i övrigt att önska, där han förstås borde ha rensat vid 1–1, men i stället sprang ihop med Nilsson Säfqvist.
Bild: Pelle Börjesson
Bild: Pelle Börjesson

Emil Tot Wikström 2 (ut 87)

Första halvlek var en etta, underkänt, när Emil i stället för att utnyttja de stora ytorna på kanten spelade ”safe” och aldrig utmanade med sin speed. Det blev bättre i andra halvlek när han också sökte sig inåt för avslut. Men då måste det gå mycket snabbare för att inte motståndarna ska hinna täcka, Emil. Det är dags att inse att det gör det i Allsvenskan.
Bild: PELLE BÖRJESSON
Bild: PELLE BÖRJESSON

Mikael Boman 1 (ut 46)

Skorna var inte de enda problemet för ”Bosse” den här eftermiddagen. Kom aldrig riktigt in i matchen utan hamnade ofta på mellanhand och såg dessutom lite kraftlös ut i nickduellerna, där han i vanliga fall är ett ”monster”. Också utbytt i paus.
Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Marcus Antonsson 2

Ordnade straffen med sin nick som stoppades av Watsons armar och satte den också iskallt. Men så mycket mer, förutom ett blockat skott strax efter 1–0-målet, blev det inte för Antonsson som sällan/aldrig fick några vettiga djupledsbollar att jobba med och också blev lidande när HBK i slutet föll alldeles för långt ner i banan.
Bild: Pelle Börjesson
Bild: Pelle Börjesson

Sadat Karim 2 (in 46)

Ersatte Boman redan i paus, men trots allt slit blev det sällan något av det. Borde ha förvaltat sitt läge i straffområdet betydligt bättre än skottet som försvann ut från arenan(!). Men borde självklart haft frispark när han skulle nicka bort inlägget som föregick Mjällbys 1–1-mål, men då blev dragen i tröjan av Ivan Krizac.
Bild: Pelle Börjesson
Bild: Pelle Börjesson

Erik Ahlstrand – (in 87)

Spelade alltför kort tid för att betygsättas.

TV: Magnus Haglund och Malkolm Nilsson Säfqvist om matchen:

LÄS MER: Så här räddar man inga allsvenska kontrakt, HBK!

LÄS MER: Övertidsmål blåste HBK på trendbrottet

LÄS MER: Antonsson: ”Vi måste vara mer kliniska”

LÄS MER: MATCHDAGS: Haglund vill se ett effektivare HBK mot Mjällby

LÄS MER: Liverapportering: HBK–Mjällby

Fler lokala sportnyheter hittar du här