Bolljakten: Så skötte HBK:arna sig mot Akropolis

HBK hade en tung första halvlek mot Akropolis, men spelade upp sig rejält i andra halvlek utna att det räckte till poäng mot ett helt slutkört Stockholmslag, som ändå lyckades få till ett segermål i slutet.

ANNONS
|

För att få betyg krävs spel i minst 20 minuter där 5 är i en klass för sig, 4 mycket bra, 3 bra, 2 godkänd och 1 icke godkänd.

Bild: PELLE BÖRJESSON

Malkolm Nilsson Säfqvist 1

0
HBK-målvakten har gjort det bra i säsongsstarten, men hade ingen större lycka mot Akropolis. Bara två insläppta mål på sju matcher blev nu tre på drygt 90 minuter, där han var för långt ute när Åsbrink lobbade in segermålet från 30 meter.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Edvin Kurtulus 3

0
Den unge högerbacken går från klarhet till klarhet och utgjorde tillsammans med Samuel Kroon en stark högerflank. Är inte rädda för att gå på offensiven och fixade en frispark i bra läge i slutet som Kroon var ytterst nära att göra mål på.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Andreas Johansson 2

0
Det tidigare så stabila försvarsspelet var som bortblåst i första halvlek när HBK-backarna lättvindigt släppte till två mål, men Ante spelade liksom hela laget upp sig ordentligt efter paus.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Joseph Baffo 2

0
Har kommit starkt tillbaka efter skadan och lyft försvarsspelet under sommaren, men mot Akropolis var han till en början inte sig riktigt lik. Blev överspelad vid gästernas ledningsmål.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Andreas Bengtsson 2 (ut 90)

0
Började och avslutade piggt, men hade svårt att hitta rätt adress med inläggen mot köttmuren i Akropolis försvar. Blev uppsnurrad både vid första och tredje baklängesmålet.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Samuel Kroon 4

0
Hemmalagets främste aktör och kreatör. Gjorde två mål (ett på straff) och var ett stort offensivt hot under framförallt den andra halvleken. Kunde blivit tremålsskytt, men namnen Brolin i Akropolismålet gjorde en fenomenal enhandsräddning på HBK-mittfältarens luriga frispark i slutet av matchen.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Joel Allansson 3

0
Gör mycket nytta i det tysta. Mittfältaren märktes inte så mycket i första halvlek, men drog i gång HBK efter paus med bland annat ett fräsande skott och fixade straffen som Kroon reducerade på.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Dusan Djuric 2 (ut 72)

0
Nä, det här var ingen av spelmotorns bättre insatser. Försökte dyrka upp Akropolis försvar, men hade ingen lycka i passningarna och slog bort mer än vad han brukar göra.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Emil Tot Wikström 2

0
Har mycket boll i sig, ett fint löpsteg och känsliga fötter, men hade svårt att få till det mot gästernas kompakta försvar. Borde vara mer rädd om bollen i bland och inte slå chanspassningar.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Mikael Boman 3

0
”Bosse” börjar komma i gång efter skadeproblemen. Nyttig och duktig som targetplayer och framspelare, men som anfallare måste snart målen komma – inte ett enda på åtta matcher. Är just nu lite som Markus Berg i landslaget.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Rasmus Wiedesheim-Paul 2 (ut 60)

0
Gick inte riktigt att känna igen, men så fick skyttekungen också en kanon rätt i ansiktet i första halvlek som gjorde honom groggy och efter en kvart i andra blev han utbytt med misstänkt hjärnskakning. Kunde fått straff när han frispelad blev upphakad strax före Akropolis 1-0-mål.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Sadat Karim 2 (in 60)

0
Gjorde inte så mycket väsen av sig när han ersatte Wiedesheim-Paul med halvtimmen kvar, men kom i alla fall till ett riktigt bra avslut som tvingade Akropolis målvakt till en vass räddning.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Erik Ahlstrand (in 72)

0
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Alexander Berntsson (in 90)

0
Spelade för kort tid för att betygsättas.
ANNONS