Alexander Berntsson, Malkolm Nilsson Säfqvist, Joel Allansson och Andreas Johansson gratulerar varandra efter 2–1-segern mot AFC. Bild: Lina Salomonsson

Bolljakten: Så skötte HBK:arna sig mot AFC Eskilstuna

Bakåtnollan sprack efter fem matcher, men Halmstads BK vände 0–1 till 2–1 mot AFC Eskilstuna och är ny serieledare i Superettan. Här är HP-juryns betyg på HBK-spelarna.

LocationÖrjans Vall||

För att få betyg krävs spel i minst 20 minuter, där 5 är i en klass för sig, 4 mycket bra, 3 bra, 2 godkänd och 1 underkänd.

Bild: PELLE BÖRJESSON

Malkolm Nilsson 2

0
Släppte in sitt blott andra mål för säsongen efter fem raka nollor, men kan inte lastas för det. Hade inte jättemycket att göra i övrigt.

Edvin Kurtulus 3

0
Ny stark insats från Kärlekenynglingen. Den här gången var han också med mer i offensiven, passade till Mikael Bomans ribbträff och hade själv bland annat ett skott utanför efter 65 minuter.

Andreas Johansson 4

0
HBK:s mittförsvarare var satta under rejäl press av AFC:s kvickfotade anfallsduo under inledningen, men fick – med god hjälp av kollegerna högre upp i banan – bättre kontroll efter hand. Johansson satte som vanligt knappt en fot fel.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Joseph Baffo 3

0
Var högt uppe för att täcka upp för Andreas Bengtsson och slog bort bollen som ledde till AFC:s ledningsmål, men signerade i övrigt en sedvanligt kompetent insats. Viktig brytning när Chidi Omeje var på väg att bli fri i straffområdet precis före paussignalen.

Andreas Bengtsson 2

0
Gick bort sig på offensiv planhalva vid AFC:s 1–0-mål. Stack i övrigt inte ut i något hänseende.

Samuel Kroon (ut 87) 4

0
Dagens största utropstecken i HBK. Gjorde ett tjusigt 1–1-mål i bortre krysset efter ett anfall som han själv var med och drog upp. Alert, fin teknik och mycket med i spelet. ”Kroonaldo” har presenterat sig även i Halmstad.

Joel Allansson 4

0
Låg bakom HBK:s båda mål genom att vinna bollen på mittplan. Oerhört nyttig med sitt outtröttliga slit på mittfältet. Hade även ett tungt avslut själv i första halvlek som AFC:s målvakt styrde ut till hörna.

Dusan Djuric 3

0
Var nära att göra två drömmål i öppet mål från distans efter påpassligt uppsnappade bollar, men det första skottet gick tätt utanför och det andra räddades spektakulärt av AFC:s målvakt. Minus för att han vägde lätt i flera närkamper, som vid 0–1-målet, och på nytt inte fick till de fasta situationerna. Men han kompenserade det med flera fina defensiva brytningar.

Emil Tot Wikström 2

0
Lade ned ett hårt jobb för laget, men behöver bli vassare i offensiven. En nick i bra läge gick rakt på AFC:s målvakt och ett skott i andra högt över.

Mikael Boman (ut 87) 2

0
Nyttig som targetspelare och murbräcka, men hade frånsett förarbetet vid 1–1-målet svårt att få samspelet att fungera med lagkamraterna. Styrningen i ribban på Edvin Kurtulus högerinlägg i andra halvlek var värd ett bättre öde.

Rasmus Wiedesheim-Paul (ut 93) 3

0
HBK:s målkung var anonym under stora delar av matchen, men när det luktade mål var han på rätt plats. Petade, efter att hans eget avslut täckts, fram bollen till Samuel Kroon vid 1–1-målet och hade sedan friläget som ledde till självmålet vid 2–1.