Bolljakten: Så här skötte sig HBK:arna mot Dalkurd

Den kvävande värmen. Det var den som satte prägel på matchen mot Dalkurd där HBK genom att spela oavgjort för tredje gången på de fyra senaste matcherna tappade mark till konkurrenterna.

ANNONS
|
Bild: PELLE BÖRJESSON

Malkolm Nilsson Säfqvist 2

0
Viktig utrusning i inledningen av matchen som stoppade ett friläge för Stensson och chanslös på målet. Men i övrigt hade ”Malle” inte mycket att göra förutom ett antal inlägg och bakåtpassningar.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Joseph Baffo 2

0
Tillbaka på en nygammal position från förra HBK-sejouren som högerback. Med sin spelskicklighet och följsamhet löste han det mesta bakåt, men lite fler offensiva raider hade vi nog förväntat oss. Första hörnmålet dröjer också, även om det var nära på slutet
Bild: PELLE BÖRJESSON

Andreas Johansson 3

0
Illa ute vid en inledande kontring, men i övrigt alltid på rätt plats där ”Ante G” har en förmåga att alltid få fram en tå i sista stund när det bränner till. Men även här efterlyser vi fler offensiva initiativ.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Alexander Berntsson 2

0
Visst var det han som vändes bort före 1–1-målet, men det mer en oerhört skicklig soloprestation av Patriot Sejdiu än ett misstag av ”Berra” som äntligen fick chansen från start. Stabil och stark i luften, men ringrosten lyste emellanåt igenom i spelet med fötterna och timingen i de offensiva lägena.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Andreas Bengtsson 3

0
Så där ja! Här visade Bengtsson emellanåt sin kapacitet, framför allt före paus, med väl avvägda offensiva raider där han också hade stor del i 1–0-målet. Men han läste också spelet bra med några viktiga brytningar bakåt.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Samuel Kroon 1

0
Har det tungt just nu där hans löpande på kanten genererar väldigt få inlägg, avslut och farligheter. Men det är lätt att glömma att han kommer från ettan och måste tillåtas ha en svacka. Det var först på slutet som ”Kroonaldo” glimtade till.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Joel Allansson 3

0
Vi har hört det förut: Slet och sprang över stora ytor och nyttig i presspelet så länge som HBK och Joel orkade. Krönte insatsen med säsongens första mål, men orken tröt för honom liksom för hela laget efter paus. Och hörnorna sitter ännu inte där.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Erik Ahlstrand (ut 85) 1

0
Det är ingen tacksam uppgift den unge Ahlstrand har att axla Dusan Djurics mantel, samtidigt som många av lagkompisarna framför honom offensivt letar efter formen. Försökte, men blev aldrig något hot med alltför många alibipassningar.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Thomas Boakye (ut 85) 3

0
Förutom en misslyckad cykelspark blev det få avslut för Boakye den här kvällen. I stället utmärkte han sig som en enormt stark bollvinnare som före pausen trasade sönder det mesta av Dalkurds spel. Men tröttnade rejält i den andra halvleken.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Sadat Karim (ut 66) 1

0
Borde naturligtvis ha gjort mål på gratischansen efter tolv minuter med näst intill öppet mål. Fick inte ut särskilt mycket av sitt rivande och slitande och blev också utbytt med knappa halvtimmen kvar.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Rasmus Wiedesheim-Paul (ut 74) 1

0
Letar fortfarande efter formen efter sin huvudskada. Sju mål fram till dess men sedan dess är HBK:s skyttekung mållös och vad värre är – har knappt ett avslut på mål. Var visserligen delaktig i 1–0-målet och jobbade fram Karims gratischans, men ”Ralle” kan mer. Mycket mer.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Mikael Boman (in 66) 2

0
Väntar alltjämt på det första målet och var nära igen med sin nick i den 88:e minuten. Kom in i ett otacksamt läge när Dalkurd hade tagit över spelet, men lite rakare blev HBK:s anfallsspel ändå med ”Bosses” entré.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Alhassan ”Crespo” Kamara (in 74) –

0
Spelade för kort tid för att få betyg.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Emil Tot Wikström (in 85) –

0
Spelade för kort tid för att få betyg.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Jonathan Svedberg (in 85) –

0
Spelade för kort tid för att få betyg.

För att få betyg krävs spel i minst 20 minuter, där 5 är i en klass för sig, 4 mycket bra, 3 bra, 2 godkänd och 1 inte godkänd.

ANNONS