Bolljakten: Så skötte sig HBK:arna mot J Södra

En ny klar 3–0-seger – den här gången mot Jönköpings Södra. Men trots samma siffror som mot Öis var det ett annat sätt att vinna på.

ANNONS
|

För att få betyg krävs spel i minst 20 minuter där 5 är i en klass för sig, 4 mycket bra, 3 bra, 2 godkänd och 1 icke godkänd.

Bild: PELLE BÖRJESSON

Malkolm Nilsson Säfqvist 3

0
Äntligen fick HBK-målvakten visa prov på sin skicklighet också efter att HBK i de två första matcherna hade släppt till två ynka målchanser. Närparaden vid 0–0 mot en frispelad Dzenis Kozica blev direkt matchavgörande, men även utrusningen mot en fri Edin Hamodovic utanför straffområdet vid 2–0 gjorde att J Södra aldrig bjöds in i matchen.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Edvin Kurtulus 2

0
En gedigen insats av den unge Kurtulus som inledningsvis var mycket delaktig i HBK:s anfallsspel genom sitt samarbete med Samuel Kroon. Men när J Södra kom mer in i matchen blev det mer defensivt jobb och efterhand försvann han i det offensiva spelet.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Andreas Johansson 3

0
Återigen stabil och följsam i defensiven även om ”Ante G” sattes på svårare prov mot J Södras vassa offensiv där Edin Hamidovic tilläts få några lägen.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Joseph Baffo 3

0
Fortsätter att komplettera Andreas Johansson i mittförsvaret med sin snabbhet och förmåga att läsa spelet och stänga ytor. Men precis som ”Ante G” blev han mer utmanad den här gången.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Andreas Bengtsson 2

0
Defensivt var det sällan som J Södra kom fram på Bengtssons vänsterkant. Men offensivt måste passningsspelet och inläggen vässas liksom samspelet med Emil Tot-Wkström som emellanåt hackade trots att ytorna att utnyttja det fanns där.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Samuel Kroon 2

0
Trots att Samuel är ny för säsongen från division 1 har vi efter den lysande försäsongen stora förväntningar på honom. Började lovande i sitt samarbete med Bengtsson men försvann även han efterhand offensivt efter sin chans efter en kvart. Kan och ska utmana sina motståndare mer och får göra gå på avslut eller söka instick när han går in i banan.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Joel Allansson 2

0
Gjorde som vanligt ett enormt jobb i det tysta genom att ta det defensiva ansvaret, löpa enormt och stänga ytor. Men Joel har även visat prov på sin offensiva förmåga och den vill vi se mer av jämfört med den här matchen.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Dusan Djuric (87) 3

0
Fick nästan spela en hel match den här gången. ”Dolle” var nära att återigen ge HBK en drömstart, den här gången på frispark, och var spelregissören som styrde, lugnade ner och öppnade ytor. Men kan även han hota mer offensivt med sin teknik.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Emil Tot-Wikström (ut 80) 2

0
En svag tvåa för Emil, där det fortfarande låser sig emellanåt trots att han var nära att återigen bli målskytt. Måste från sin position hota mer och komma till fler inspel, där samarbetet med Bengtsson inte heller var prickfritt.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Mikael Boman (ut 87) 3

0
Visst kan ”Bosse” se lite tung ut i bland. Men oj, vilken nytta han gör som uppspelspunkt och i förmågan att vinna dueller. Och oj, vilken läcker vrickning han friställde Wiedesheim-Paul med fram till 2–0 efter att dessförinnan ha fixat straffen till 1–0.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Rasmus Wiedesheim-Paul 4

0
Visst skulle ett äkta hat trick kunna ge en femma och full pott i betyget. Men därtill var den första halvleken för blek när RWP sällan var delaktig i spelet och oftast kom fel i löpningarna. Så snacka om revansch och svar på tal efter paus!
Bild: PELLE BÖRJESSON

Erik Ahlstrand (in 80) -

0
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Jonathan Svedberg (in 87) -

0
Spelade för kort tid för att betygsättas.
Bild: PELLE BÖRJESSON

Sadat Karim (in 87) -

0
Spelade för kort tid för att betygsättas.

0
ANNONS