Samuel Kroon jublar efter att ha gjort 2–1 på straff. Bild: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Bolljakten: Så skötte HBK:arna sig mot Västerås

En svänging tillställning mellan Västerås och HBK slutade med bortaseger efter att Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara avgjort fyra minuter efter sitt inhopp i slutskedet av matchen.

|

För att få betyg krävs spel i minst 20 minuter, där 5 är i en klass för sig, 4 mycket bra, 3 bra, 2 godkänd och 1 underkänd.

Bild: PELLE BÖRJESSON

Malkolm Nilsson Säfqvist 2

0
Fick släppa tre mål förbi sig mot Akropolis, nu fick han hämta bollen två gånger i närmaskorna. Kan dock inte lastas får något av målen, och var stabil i övrigt. Höll på att bli överraskad av Filip Tronet från distans, men kunde se bollen slinka utanför stolpen.

Edvin Kurtulus 3

0
Ytterbacken var aktiv framåt och hade ett skott som tvingade fram en bra räddning av VSK-målvakten Anton Fagerström. Hans luriga inspel gav hörnan som till slut gav segermålet. Var också bra med bakåt.

Andreas Johansson 2

0
Efter den starka säsongsinledningen har HBK haft det jobbigare bakåt. Johanssons olyckliga resning i huvudet på Dusan Djuric bäddade för att VSK kunde kvittera till 2-2. I övrigt stabil insats från kaptenen.
Bild: KRISTER ANDERSSON

Jospeh Baffo 3

0
Liksom Johansson var det en kämpigare insats i defensiven den här kvällen. Baffo var dock med och avstyrde ett par riktigt farliga lägen med sin speed och speluppfattning.

Andreas Bengtsson 1

0
Hade en tuff afton mot den duktige VSK-yttern Filip Tronet. Bengtsson höll kvar bollen i spel för Tronet innan 1-1 och slog sedan bort ytterligare en passning i farligt läge minuter senare. Spelade upp sig efter paus.

Samuel Kroon 2

0
Fick på nytt ta en straff när Wiedesheim-Paul saknades och förvaltade den på bästa sätt till 2-1. Annars kändes det som att Kroon inte riktigt kom till sin rätt när mycket av spelet hamnade på andra kanten.

Dusan Djuric 2 (Ut 80)

0
Spelfördelaren visade upp sig i början när HBK hade mycket boll, men ju svängigare matchen blev desto mindre fick Djuric styra och ställa. Hade några bra bollar till Karim, men annars var det mest en gedigen arbetsinsats på mitten.

Joel Allansson 2

0
Lik afton för Allansson, som alltid lägger ner jobbet. När matchen böljade fick innermittfältet jobba mycket upp och ner och Allansson slet som vanligt på bra.

Thomas Boakye 4

0
Fick chansen från start och som han tog den. Curlade snyggt in 1-0 bara minuter in i matchen och var aktiv hela matchen. Ett snyggt nummer bäddade för att han skulle få straffen med sig i andra halvlek som betydde 2-1.

Sadat Karim 3 (Ut 89)

0
Fick också starta sin första match och det syntes att han ville göra skillnad. aAtiv och delaktig i mycket framåt och sög in bollen bra. Bäddade för första målet med sitt duellspel och var med i upprinnelsen till andra när han väggade fram Boakye. Missade en del, men borde också fått en assist när han frispelade Boman.

Mikael Boman 2 (Ut 77)

0
”Bosse” verkar inte kunna köpa sig till ett mål i nuläget. Slet som vanligt på bra och var nyttig i samspelet med Karim, men borde gjort 2-0 när han tog emot snygg mitt i en 360-graders snurr och blev fri. Mållös efter nio omgångar.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Alhassan ”Crepso” Haestad Kamara (in 77)