Boakye förlänger med HBK – vill vinna Superettan

Han är antagligen HBK:s mest användbara spelare. Nu står det klart att Thomas Boakye också följer med HBK till Allsvenskan – men först vill han kröna året med en serieseger.
– Vi har pratat om hur mycket det skulle betyda för klubben och supportrarna, säger Thomas Boakye.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Det har bara gått ett par dagar sedan Thomas Boakye berättade i HP att han låg i förhandlingar om en förlängning med HBK.

Sedan dess har klubben säkrat den allsvenska platsen med lördagens 6–0-uppvisning mot Gif Sundsvall.

Och Thomas Boakye har satt sin signatur på ett nytt tvåårsavtal som gör att 27-åringen följer med HBK upp i Allsvenskan.

– Vi får flera spelare i en eftersom han är så extremt användbar och håller hög klass på fyra olika positioner, säger HBK:s manager Magnus Haglund om högerbacken, högeryttermittfältaren, vänsterbacken och vänsteryttermittfältaren.

– Thomas har spetskvalitéer på var och en av de fyra olika positionerna som han utnyttjar med sin snabbhet och är en spelare som är enormt professionell och tillför mycket positiv energi. Och genom att vara både uthållig och explosiv, vilket är unikt, har han internationell fysik.

ANNONS

Om Magnus Haglund ska välja ser han dock Boakye främst som högerback framåt.

– Så nu har vi säkrat alla utom en i den framgångsrika startelvan. Det är bara (Joseph) Baffo som återstår och där för vi positiva samtal.

Boakyes dröm går i uppfyllelse

Det här bli första gången som Thomas Boakye stannar längre än tre år i en svensk klubb och han känner sig hemma i Halmstad.

– Först och främst vill jag tacka HBK, staben och spelarna för att de hjälpt mig under mina tre år här. Och jag är glad att jag kunnat hjälpa HBK till Allsvenskan nästa år, säger han.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Det har varit ett av mina stora personliga mål i min karriär att spela i Allsvenskan.

Varför är det så stort för dig?

– Det är alla spelares dröm att spela i högstaligan var de än är i världen. Jag ser fram emot det och i framtiden kommer jag kunna vara stolt över vad jag åstadkommit.

Att vara en så mångsidig spelare som 27-åringen utvecklats till har dock inte varit en enkel resa.

– Det har inte varit lätt. Som spelare vill du helst spela i en position, men om tränaren kan lita på dig i flera roller är det en fördel för laget och det har hjälpt mina klubbar och mig att ta mig dit jag är.

ANNONS

– I mitt huvud ställer jag in mig på att jag kommer spela i en roll, om det är högerback, vänsterback, högermittfältare eller vänstermittfältare. Och helt plötsligt är någon sjuk och då kommer tränaren: ”Thomas, vi behöver att du spelar där”. Men man kan inte bli upprörd över det. Det är en del av spelet och jag tycker att jag har gjort det bra med alla uppgifter jag fått.

Nya målet: vinna Superettan

Efter den allsvenska platsen och ett nytt kontrakt är nästa mål klart: att även vinna Superettan.

– Vi är en i jättebra position för att lyckas med det. Vi hade ett möte där vi pratade om hur mycket det skulle betyda för klubben och supportrarna. Vi ska göra vårt absolut bästa för att uppnå det.

LÄS MER:Boakye nära målet efter nio år – förhandlar med HBK

LÄS MER:Dusan Djuric: ”Nu är HBK tillbaka där vi hör hemma”

ANNONS