Alhassan Haestad Kamara skadade sig i måndags i HBK:s träningsmatch mot Limhamn Bunkeflo.
Alhassan Haestad Kamara skadade sig i måndags i HBK:s träningsmatch mot Limhamn Bunkeflo. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Beskedet om HBK-anfallarens skada

Alhassan Haestad Kamara, ”Crespo” kallad, skadade sig i måndags när Halmstads BK slog Limhamn Bunkeflo med 1–0 i en U21-träningsmatch på Glänninge ip i Laholm. På tisdagen undersöktes han och en röntgen gav positivt besked

ANNONS
|

– Kamara har fått ett fotledstrauma, men vi har inte sett någon skada, säger sjukgymnast Tobias Hulenvik.

Det var i slutet av första halvlek som olyckan var framme. ”Crespo” kopplade i en motståndare och vred samtidigt foten. Han kunde sedan inte fortsätta matchen.

– Men vi har redan varit i gång idag med flera övningar och vi har fått fina svar så här nära inpå skadetillfället. Han har ont i leden, men det har lugnat sig snabbt, konstaterar Hulenvik.

Redan under onsdagen ska Kamara testa med boll, men Hulenvik vill inte ge någon prognos om framtiden.

– Vi får ta det från dag till dag, men gensvaret har varit positivt.

ANNONS

På lördag väntar en ny match för HBK då Gais kommer till Örjans vall, men det är i skrivande stund osäkert om Kamara är en del av truppen då. Till matchen mot Öster nästa tisdag lär han i alla fall vara tillbaka.

Kamara kom till HBK i mars i år. Han var tidigare proffs i Grekland, där han råkade ut för en allvarlig knäskada som var nära att sätta punkt på fotbollskarriären.

Men tillsammans med HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui har 27-åringen jobbat sig tillbaka och fick en drömstart i HBK när han avgjorde mot Västerås SK i förra veckan.

Han gjorde även ett inhopp mot Ljungskile i lördags kväll.

HBK:s unge talang Oliver Hintsa, 19, lånas ut till division 1-laget Tvååker. U21-serien blev inställd i år på grund av pandemin och då det bara blir ett fåtal matcher väljer klubben att låna ut Hintsa för att han ska få mer speltid.

LÄS MER: Oron i HBK – ”Crespo” utgick skadad i träningsmatchen

ANNONS