Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Beskedet om Haksabanovics framtid: ”Det finns en gräns...”

Sead Haksabanovic gjorde succé i IFK Norrköping under hösten och utländska klubbar följer den förre HBK-profilen vars lån går ut i sommar.
Nu ger Norrköpings manager Jens Gustafsson sin syn på Haksabanovics framtid i klubben.
– Vi gör allt som står i vår makt för att Sead ska fortsätta vara i IFK Norrköping efter sommaren, säger Gustafsson till Fotbollskanalen.

Efter en trög start på karriären i IFK Norrköping var Sead Haksabanovic en av Allsvenskans formstarkaste spelare under hösten.

Den HBK-fostrade mittfältaren, som såldes från HBK till engelska West Ham sommaren 2017 för närmare 35 miljoner kronor, imponerade även för Montenegros A-landslag där han gjorde sitt första A-landslagsmål och var Montenegros kanske bästa spelare i EM-kvalet borta mot England.

Haksabanovics utlåning från West Ham sträcker sig fram till sommaren sedan Premier League-klubben valt att inte utnyttja sin option och kalla hem honom i januarifönstret. Sedan tidigare är det känt att flera klubbar, bland annat italienska Fiorentina, följer mittfältarens framfart med stort intresse.

För Fotbollskanalen uttalar sig nu Norrköpings manager Jens Gustafsson om Sead Haksabanovics framtid i klubben.

– Vi gör allt som står i vår makt för att Sead ska fortsätta vara i IFK Norrköping efter sommaren. Men det är klart att vi har ett ansvar gentemot föreningens ekonomi och så - men det är klart att vi har varit och är fortfarande beredda att flytta på våra gränser när det gäller de bitarna. För vi vill så gärna ha kvar Sead, säger Jens Gustafsson.

Jens Gustafsson: ”Kommer behöva större utmaningar”

Norrköpings manager är dock övertygad om att det kommer en dag när Sead Haksabanovic är för bra för att stanna i Allsvenskan.

– Jag skulle inte tycka att det var fel för hans utveckling att vara kvar och bygga sig ännu starkare. Sedan finns det en gräns för när IFK Norrköping inte längre är rätt för honom, det kan jag lova när det gäller framtiden för han kommer att behöva andra utmaningar som är mycket större än utmaningarna som IFK Norrköping och jag kan ge honom. Men vi är inte riktigt där ännu.

Fler lokala sportnyheter hittar du här