Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Beskedet dröjer om Henrik Ojamaa

Halmstads BK väntar med beslut om provspelande estniske A-landslagsmannen Henrik Ojamaa till efter måndagens match mot IFK Göteborg. Samtidigt följer klubben parallella spår.

Henrik Ojamaa, 26, som har kontrakt med nederländska Go Ahead Eagles fram till sommaren 2018, tränade med HBK i onsdags, torsdags och lördags. Därefter återvände han, enligt HBK:s nye cheftränare Igor Krulj, hem.

Om estländaren, som kan spela både i anfallet och på kanten, återkommer till Halmstad återstår att se.

– Vi ska ha ett snack efter IFK Göteborg-matchen och ta ett beslut därefter. Fram till dess har jag inte så mycket att säga om honom, säger Igor Krulj till HP efter söndagens träning.

Hur har han sett ut under veckan?

– Man ser att han har kvaliteter – de vi tar på provspel är ju utstuderade gubbar så det är ingen som kommer från ingenstans. Han har vissa kvaliteter,  sedan är det bara om det är de kvaliteter vi söker. Det är det vi måste utvärdera.

Levde han upp till era förväntningar?

– Det är det vi måste prata om. I och med att han inte är vår spelare utan fortfarande har kontrakt med sin gamla klubb så väljer vi att inte uttala oss allt för mycket om honom, svarar Igor Krulj.

Henrik Ojamaa själv har vid flera tillfällen under veckan avböjt att låta sig intervjuas av Hallandsposten, även det med hänvisning till respekt för sin nuvarande klubb.

Han var under vårsäsongen utlånad till skotska Premiership-tian Dundee FC (som inte ska förväxlas med grannklubben Dundee United, numera i andraligan), men är nu tillbaka i Go Ahead Eagles organisation.

Att byta klubb är något som Ojamaa är van vid. Hamnar han i HBK blir det hans 14:e förening på elva år.

Ojamaa byttes in som högerytter i slutskedet av Estlands senaste VM-kvalmatch mot Belgien (0–2) i juni. Men han har flera i tidigare intervjuer förklarat att han helst spelar forward.

– Jag trivs mycket mer med fotbollen när jag är anfallare. Jag känner att jag kan använda mina bästa kvaliteter och även bidrar mest till laget när jag spelar i den rollen, sade han till The Scotsman 2014.

I februari i år sade Ojamaa, som mäter 176 centimeter i strumplästen, till The Courier i Dundee att han gärna spelar med en stor, stark anfallare bredvid sig:

– Mitt spel är som bäst när jag kan surra runt någon som kan ta ner bollen och hålla uppe den.

Halmstads BK har samtidigt flera andra nyförvärvsbollar i luften.

HBK-ledningen har tidigare anmält sitt intresse för förre allsvenske skyttekungen Emir Kujovic, som har lämnat belgiska KAA Gent, och Igor Krulj bekräftar att det finns parallella spår:

– Ja, det är ett pågående arbete. Transferfönstret öppnar ju på lördag i nästa vecka och både fram till dess och under den perioden så är det full rulle att titta på spelare. Vi en har profil beroende på vilken position vi vill fylla på.

Vilka positioner vill ni fylla på?

– Det är de offensiva första och främst.

Fler lokala sportnyheter hittar du här