Bergström en vinnare i debuten – Kroon visade vägen

Ett tredje covid-19-fall i truppen, men coronasmittan stoppade inte HBK i toppstriden. Samuel Kroon och Mikael Boman sänkte jumbon Ljungskile i Johan Bergströms HBK-tränardebut.
– Det är jätteskönt med tre poäng när vi är i den situationen vi är i nu, säger Samuel Kroon.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Efter ett par turbulenta dagar med fem fall av covid-19 i tränarstaben och två i spelartruppen – tvingades HBK till flera ändringar i backlinjen när även vänsterbacken Andreas Bengtsson testat positivt för corona.

Det stoppade dock inte HBK som i stället för att tappa fart i toppstriden utökade avståndet till fem poäng ner till tabelltrean Jönköping efter övertygande 2–0 mot jumbon Ljungskile.

– Det är jätteskönt med tre poäng när vi är i den situationen vi är i nu. Vi visar styrka och sluter oss samman som grupp och kör över Ljungskile om jag får säga så. Det kunde blivit mer än 2–0, säger Samuel Kroon.

ANNONS

Det var yttermittfältaren som visade vägen när han snodde bollen av LSK-backen Adam Rosén och slog in bollen i öppet mål i den 40:e minuten sedan målvakten Robin Wallinder kommit helt fel ut.

– Jag ger backen en kamp och ser att målvakten kommer ut. Jag tror han ska passa tillbaka men jag får en fot mellan och kan skjuta in den, säger Kroon om sitt femte mål för säsongen och första sedan 3–2-seger borta mot Västerås i slutet av juli.

Kroon inblandad i båda målen

Då hade ett aggressivt HBK dominerat första 25 minuterna med eftertryck och skulle med lite mer skärpa i avsluten från Emil Tot Wikström, som var inblandad i det mesta i första halvlek, och Sadat Karim lett matchen med ett par mål.

Andra halvlek var spelmässigt lite jämnare, men Mikael Bomans 2–0-mål i den 63:e minuten betydde tre rättvisa poäng.

Återigen var Samuel Kroon inblandad när han styrde Erik Ahlstrands passning till en fristående Boman som rullade in bollen i mål.

– Jag försöker få med mig bollen och gå på eget avslut, men den studsar på min kropp och blir en perfekt passning till Boman. Men så länge det blir mål är jag nöjd, flinar Samuel Kroon.

Seger i Bergströms HBK-debut

För vikarierande HBK-tränaren Johan Bergström blev det en bekväm resa till karriärens första trepoängare i Superettan-tränardebuten.

ANNONS

– Det känns så klart bra. Det som värmer mest är hur vi ställer upp för varandra. Spelargruppen sluter sig samman och visar den energi de gör och den beslutsamheten att vi ska gå och köra här precis som vanligt oavsett omständigheter. De gör det fantastiskt bra och det värmer som klubb att vi kan visa upp den här styrkan, säger Johan Bergström.

– I dag får vi pussla ihop ledarstaber i A, U19 och U17 och alla vinner. Det gör en väldigt stolt som HBK:are.

Hur går ni vidare nu med tanke på ytterligare ett fall av corona i truppen?

– Nu var det väldigt mycket fokus på den här matchen och att vi skulle klara av den på bästa sätt och samtidigt strypa all smittspridning så bra som vi bara kunnat och följa alla protokoll. Nu är tanken att spelarna tränar på egen hand ett par dagar och så sätter vi igång med fotbollsträningen på onsdag igen inför Jönköping. Det är ett sätt att få bukt på situationen, säger Johan Bergström.

Kroon om coronasmittan i laget: ”Lite ovisst”

Hur har ni spelare påverkats av situationen?

– Det är klart att det är lite ovisst och man känner efter lite, men det är bara positivt att man känner efter, följer protokollen och tar tempen ofta. Man checkar hela tiden hur man mår för allas och sin egen säkerhet, säger Samuel Kroon.

ANNONS

Är du själv orolig att smittas?

– Inte orolig, men det hade varit förjävligt att missa matcher, säger Samuel Kroon som ändå kunde glädjas över att trots omständigheterna slutade dagen ganska bra.

– Just nu känns det jättebra. Nu möter vi Jönköping i nästa och ska bara ladda om så ska vinna mot dem också.

LÄS MER:Berntsson fick chansen efter nytt coronafall: ”Vi har så bred trupp så vi löser det”

ANNONS