Oväntad matchhjälte. Andreas Bengtsson stod för sitt första A-lagsmål och det sänkte Örgryte.
Oväntad matchhjälte. Andreas Bengtsson stod för sitt första A-lagsmål och det sänkte Örgryte.

”Bengan” hjälte med debutmålet

Andreas Bengtsson slog till med sitt första A-lagsmål i HBK-tröjan – med ”fel” fot. Han kunde knappast valt ett bättre tillfälle. – Det var på tiden, skrattar ”Bengan”.

ANNONS
|

Det var redan i den 13:e spelminuten på Gamla Ullevi som Andreas Bengtsson slog till.

– Det kommer ett långt inlägg på bortre som jag tänkte nicka på, men Toni (Antonio Rojas) var bakom så jag duckade. Sedan sköt Tveter (Alexander Ruud Tveter) ett skott som täcktes och hamnade framför mig och jag kunde placera in den i bortre, berättar Bengtsson belåtet.

Och det med högerfoten?

– Ja, den funkar också. Men det behöver kanske vara från det avståndet, skrattar den vänsterfotande wingbacken.

Målet var 20-åringens första någonsin för HBK i A-lagssammanhang. Ett efterlängtat sådant.

– Jag vill gärna komma i sådana situationer och göra mycket poäng, så det var riktigt skönt att få göra mål. Det har jag velat länge nu, så det var på tiden.

ANNONS

Men efter 2–0-målet blev det nästan uteslutande defensivarbete. Vilket tröttade ut även den löpstarke vänsterwingern i Göteborgsvärmen.

– Det var inte så jobbigt i den första halvleken, rent orkmässigt. Men i andra blev det betydligt jobbigare. Vi hade inte så mycket boll utan fick bara springa defensivt.

Varför blir det så?

– Det är egentligen vi som ska hålla i bollen, men nu var det tvärtom. Vi kom för långt neri banan trots att vi pratar om att vi ska fram. Men det är svårt när ett par inte följer med i presspelet, då blir vi överspelade. Vilket hände alldeles för många gånger i dag.

Men nästan som vanligt den här säsongen så lyckades HBK komma undan med tre poäng utan att glänsa.

– Det har varit så den här säsongen. Vi får inte till det, men blixtrar till då och då. Vi gör mål på första anfallet och jag vet inte om andra målet är på andra anfallet. Segrarna har gjort att vi har en stark moral, tycker Bengtsson som stod för många viktiga brytningar och uppoffrande spel under ÖIS slutpress.

Anfallaren Alexander Ruud Tveter var den som gjorde 1–0 på HBK:s första anfall. Hans femte mål för året.

ANNONS

– Men det skulle varit tre mål i dag, muttrar norrmannen och syftar på två jättechanser som inte gick i nät.

Hur han kunde missa öppet mål (sköt över) från cirka tre meter – vet han inte.

– Vad var det som hände där egentligen? Jag får en jättebra passning av Sead (Haksabanovic) och ska bara springa in den. Det var märkligt, jag kan inte förklara hur jag missade, säger Tveter, som även sköt i stolpen i första.

– Men jag kom till många lägen i alla fall, jag får ta med mig det.

ANNONS