Bekräftat: Östlind slutar och talangen förlänger

En spelare stannar och en går. Halmstads BK:s unge back Isac Larsson, 19, har skrivit på ett nytt kontrakt medan Robin Östlind avslutar fotbollskarriären på grund av en höftskada.
– Jag tror att Isac kan få en fin fotbollsframtid, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

ANNONS
|

Isac Larsson fick sin fotbollsfostran i Astrio, men flyttade till grannen HBK redan som 16-åring.

Nu har han förlängt kontraktet med två år över säsongen 2022.

- Det känns fantastiskt kul att få vara med på den resan som vi gör. Här är en utvecklande miljö där alla jobbar hårt, så det känns naturligtvis väldigt bra, säger Isac Larsson till hbk.se.

Isac Larsson seriedebuterade mot Umeå

Larsson har under åren i HBK brottats med en del skadeproblem och det var först i september som backen fick göra seriedebut i HBK i hemmamatchen mot Umeå.

– Förra året hade jag mycket problem med mina ljumskar och det var en tuff period, men jag tycker att jag har visat vad jag går för när jag kommit tillbaka, funderar Isac.

ANNONS

Magnus Haglund är nöjd att tonåringen skrivit på.

– Det känns spännande och glädjande att jobba vidare med Isac. Han är en försvarsspelare som är allround och kan användas både som mittback och ytterback. Jag tror att Isac kan få en fin fotbollsframtid.

Robin Östlind avslutar karriären

Däremot tappar HBK Robin Östlind, som Hallandsposten rapporterade om i torsdags. Yttern värvades förra hösten från Falkenbergs FF och klubben hoppades att han skulle bli en poängspelare i jakten på Allsvenskan under 2020.

Nu bekräftar klubben på sin hemsida att Östlind avslutar karriären. 30-åringen har haft stora höftproblem som även påverkat honom i det vardagliga livet.

Beslutet var svårt att ta.

– Det var jättetufft. Det blev ett jättemisslyckande, speciellt från min sida. När jag tog beslutet att gå till Halmstad var det för att jag kände att jag hade lite kvar i mig för att kunna leverera ytterligare en säsong i Superettan med bra kvalitet. Så när kroppen inte svarade eller gjorde det man ville bröt det ner mig totalt. Det blev mer en ångest att åka ner till Halmstad. Även om man kände positivt till det och att det är en fin klubb så blev det en stor börda för man visste att om det blir samma sak i dag igen så blir det bara jobbigt, säger Östlind.

ANNONS

I fjol skrev Robin Östlind på ett treårskontrakt med HBK, som nu bryts.

LÄS MER: HBK-förvärvet Robin Östlind tvingas sluta: ”Ett jättemisslyckande”

ANNONS